Information om arena inför derbyt GAIS – IFK Göteborg i maj

När GAIS för första gången på 14 år ska möta IFK Göteborg i seriespel, så har det förekommit diskussioner om vilken arena matchen ska spelas på; Gamla Ullevi eller ”nya” Ullevi. GAIS har nu tagit beslutet att genomföra matchen på Gamla Ullevi.

2024-02-13 12:45

GAIS

A-laget Herr

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Klubben har tillsammans med hyresvärden Got Event och fastighetsägaren Higab diskuterat alternativen utifrån flera perspektiv, såväl ekonomiska som säkerhetsmässiga. Den huvudsakliga anledningen till att vi väljer att avstå ”nya” Ullevi handlar om att arenan genomgår en omfattande renovering som inte kommer att vara klar innan matchdatumet. Det skulle i hög grad påverka bland annat hur mycket publik vi kan ta in, och vilket säkerhetsarrangemang som skulle krävas. Higab och Got Event har också varit väldigt tydliga i det olämpliga i att genomföra evenemanget på en arena som har pågående renoveringsarbete.

Sammantaget har vi funnit det bäst att genomföra matchen i vår hemmaborg Gamla Ullevi. Där kommer vi kunna fylla arenan med gaisare och skapa det tryck som vi längtar efter, och få en fantastisk stämning. Vi återkommer så snart vi kan med information om biljetter till matchen.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER