Information från GAIS valberedning inför årsmötet 14 mars 2022 – Förslag på fyllnadsval som ledamot ett år samt ordförande

Valberedningen kommer i ett antal artiklar löpande presentera sin information inför årsmötet 14 mars 2022.

2022-03-07 1:00

GAIS

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Valberedningen kommer i ett antal artiklar löpande presentera sin information inför årsmötet 14 mars 2022.

Valberedningen meddelade tidigare att det finns några ledamöter som har sittande mandat, de som har sittande mandat ett år till är Ulf Tollhage, Hans Aulin och Povel Fagerström.

Som ettårigt fyllnadsval föreslår vi Lars-Henrik Enered. Lars-Henrik har en gedigen GAIS-bakgrund med sina sex säsonger i GAIS, där han spelade 129 matcher i den vackraste av tröjor i allt från division 2 Västra Götaland till i Allsvenskan under perioden 1999-2004. Lars-Henrik jobbar idag som brandman på Räddningstjänsten i Göteborg.

Lars-Henrik Enered

Lars-Henrik “Larsa” Enered, vem är du?
Jag närmar mig 46 år, och är en före detta fotbollsspelare som spelat i GAIS, och jag är numera brandman till yrket. Det är något jag alltid velat jobba med, och det var en helt naturlig övergång från fotbollen. Som brandman jobbar man precis som i fotbollen tillsammans i ett lag, så den känslan fick jag ta med mig. Yrket gör att jag jobbar en del nätter och dygn, men också är ledig mycket dagtid, vilket kommer vara en fördel i det här uppdraget där jag ska vara fotbollsansvarig.
Övrig tid går till familjen, mina tre barn med sina aktiviteter, där man vill stötta med att köra, hämta och vara med. Det är sånt som är roligt.

Vad tror du att du kan bidra med i styrelsen?
Det är fotbollsbiten, jag har spelat i hela mitt liv och varit många år i GAIS. Sen har jag en del erfarenhet av styrelsearbete sedan tidigare. Så jag kommer att vara länken mellan styrelsen och sporten. Jag kommer samarbeta med Stefan Vennberg kring fotbollen. Vi har en uppdelning där jag fokuserar på det kortsiktiga, den här säsongen och att ge Fredrik och truppen de bästa förutsättningarna för att gå upp, medan Stefan tittar på det långsiktiga, hur vi jobbar för att kunna stanna där uppe och ta oss ännu högre. Jag tycker att rollfördelningen passar oss bra, och jag och Stefan har pratat ihop oss och är redo!

Vad behöver vi som klubb göra bättre?
Framför allt handlar det om god kontinuitet, med rätt person på rätt roller i hela organisationen. Vi kan inte bara jobba med “här och nu” även om vi på ett sätt måste det på grund av att vi hamnat i en serie där vi inte vill vara. Men det gäller att få ihop trupp och ledare, ha ett bra styrelsearbete och få med oss våra medlemmar och supportrar. Jag har planerat att prata med supporterföreningarna och ser fram emot att höra deras åsikter.

------

Som ordförande för en period av ett år föreslår valberedningen Roland Blomstrand. Roland har varit ledamot sedan 2019 och lämnar sitt sittande mandat till förmån förför föreslagna Lars-Henrik Enered. Roland har suttit i styrelsen i tre omgångar, den senaste perioden 2018 tills nu. Han har sedan den första januari varit tillförordnad ordförande, och är så fram till årsmötet. Valberedningen är glada att Roland är villig att kandidera och beredd att ta ansvaret det innebär att vara ordförande.
------

GAIS valberedning består av Anders Björklund, Lallo Fernandez, Peo Ek samt Glenn Heiman.

Välkommen på årsmötet den 14:e mars klockan 18.00-21.00. Du hittar kallelse till mötet via denna länk.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER