Information från GAIS valberedning inför årsmötet 14 mars 2022– Förslag på fyllnadsval som ledamot ett år

Valberedningen kommer i ett antal artiklar löpande presentera sin information inför årsmötet 14 mars 2022.

2022-03-04 1:00

GAIS

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Valberedningen kommer i ett antal artiklar löpande presentera sin information inför årsmötet 14 mars 2022.

Valberedningen har tidigare meddelat att Anders Fagerlund, ansvarig ledamot för kommunikation, information och kampanj, har hoppat av sitt sittande mandat i förtid. Valberedningen föreslår Szofia Jakobsson som ledamot på fyllnadsval för Anders utifrån hennes mycket goda insyn i GAIS och kompetens inom nämnda områden.

Szofia Jakobsson, vem är du?

Szofia Jakobsson

Jag är 39 år, uppvuxen i Sollefteå, men bott de senaste 20 åren i Göteborg. Jag halkade in på GAIS-läktaren det gyllene året 2005 och sen var det grönsvart som gällde. För ungefär tre år sedan började jag hjälpa till med GAIS kommunikation och blev ganska snabbt involverad i att skriva texter, publicera på sociala medier, jobba med hemsidan och lite annat smått och gott. Från och med nu så är jag ansvarig för den ideella redaktionen som jobbar med klubbens kommunikation.
Till vardags så jobbar jag som utbildningsledare inom yrkeshögskolan, där jag koordinerar och utvecklar utbildningar inom digital marknadsföring. Där finns även min yrkesbakgrund, jag har jobbat som copywriter och marknadsförare i 14 år ungefär, och med en viss tonvikt på teknikbolag. Jag bor i Hisings Kärra med sambo, två bonusbarn och hund!

Vad vill du bidra med till GAIS styrelse?
Jag tycker det är väldigt viktigt att kunskap om digitala plattformar, egna och andras, finns representerat i GAIS organisation. Utöver matcharenan så är det vår viktigaste mötesplats för alla som bryr sig om klubben. Därför måste vi ha insikterna om hur människor vill bli bemötta på respektive plattform, vilket innehåll de förväntar sig, vilka funktioner vi kan dra nytta av, och så vidare. Självklart hade det varit mycket bättre om den här kompetensen var heltidsanställd, men som vår situation är idag så tror jag att jag ändå kan tillföra en hel del från en ledamotsroll.

Hur ser du på kritiken som riktats mot GAIS kommunikation?
Det finns flera aspekter kopplat till den kritiken. Dels upplever jag att den bristande externa kommunikationen har varit ett resultat av en dålig intern kommunikation. Det är viktigt för organisationen att känna till och respektera de kompetenser som ingår i verksamheten. När vi brister i den interna kommunikationen på grund av okunskap, stress eller något annat, då blir det inte så bra (eller inte alls) kommunicerat utåt heller. Det ska vi bli mycket bättre på!
Sen behöver vi återigen understryka att frekvensen av kommunikation är helt beroende av ideella krafter. Vi ska göra vårt allra bästa för att se till att all viktig information når våra medlemmar och supportrar, och för att via våra kanaler möjliggöra intäkter i form av kampanjer för årskort, matcher, souvenirer och liknande. Men allt som är utöver det, längre intervjuer, videos från träningar, regelbundna instagram-inlägg, det är något som vi med glädje gör om det finns tid och resurser.

------

GAIS valberedning består av Anders Björklund, Lallo Fernandez, Peo Ek samt Glenn Heiman.

Välkommen på årsmötet den 14:e mars klockan 18.00-21.00. Du hittar kallelse till mötet via denna länk.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER