Här är veckans tolv provspelare

2019-11-17 1:00

Szofia Jakobsson

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

På onsdag har du möjlighet att stilla din GAIS-abstinens för då spelar vi en internmatch med tolv inbjuda provspelare. Välkommen!

Som sportrådet tidigare meddelat så kommer GAIS att prova ett antal spelare från lägre divisioner, i syfte att hitta talanger som kan komplettera den befintliga truppen inför säsongen 2020. Nedanstående spelare kommer att träna med A-laget på måndag och tisdag, samt spela internmatch på onsdag. Matchen är öppen för publik och har gratis inträde (men swisha gärna ditt stöd). Valhalla IP kl 15.30, onsdag 20/11.

Gustav Rönnbäck-Wallin

Gustav Rönnbäck Wallin är 23 år och representerar Piteå IF i Division 2 Norrland. Offensiv mittfältare eller anfallare som gjort 28 poäng (18+10) på 25 matcher under säsongen. Utsedd till bästa spelare i serien under 2019.

Leo Englund

Leo Englund är 28 år och spelar för närvarande i Sandvikens IF i Division 1 Norra. En forward som tidigare spelat i Skellefteå FF, GIF Sundsvall och Umeå FF. Leo har gjort över 60 mål under de tre senaste säsongerna och har tidigare erfarenhet från Allsvenskan.

Owen Parker-Price

Owen Parker-Price är 20 år och har 2019 representerat Torslanda IK, men han har rötterna i Nya Zealand där han spelat i både U17- och U23-landslagen. Hårdjobbande och bolltrygg mittfältare som är skapar mycket lägen för sina medspelare. Hamnade i Torslanda via ett akademisamarbete under ledning av GAIS tidigare mittfältare Dan Keat.Sadmir Zekovic

Sadmir Zekovic är 25 år och spelar i BK Olympic i Division 2 Västra Götaland. Det här är talangen som representerade Malmö FF som junior och värvades till Serie A-laget Catania som 18-åring. Anfallare med potential både som target och avslutare.

Christoffer Söderlund

Christoffer Söderlund har varit en central spelare och person i Grebbestads IF under de senaste säsongerna i division 1 och 2. En komplett lagspelare med stor arbetskapacitet.

Måns Olström

Måns Olström är 23 år och har under säsongen spelat i IFK Berga som kvalade till division 1. En poängspelare spelare som trivs både centralt och på vänsterkanten. Har tidigare spelat i Kalmar FF och Oskarshamns AIK.

Joakim Åberg

Joakim Åberg är 21 år och spelmotor i Onsala BK som slutade på en fjärdeplats i division 2. Hans framfart de senaste säsongerna ha gjort att flera klubbar i division 1 och Superettan fått upp ögonen för mittfältaren. Har tidigare representerat BK Häcken på ungdomsnivå och kom till Onsala på hösten 2017.
Provtränade med GAIS på försäsongen 2019 och testspelade även för Öis förra veckan.

Elliott Simmons

Elliot Simmons är 21 år och spelar för närvarande i kanadensiska HFX Wanderers FC. En spelskicklig mittfältare som testat med lag på högre nivå.

Abdelkarim Mammar Chaouche

Abdelkarim Mammar Chaouche är 23 år, en försvarsspelare som spelat de senaste två säsongerna med Sollentuna FK i division 1.Mathias Karlsson

Mathias Karlsson, 24-årig målvakt som under sina två år i Örebro SK fått mycket begränsat med speltid. Mathias kom till ÖSK från Carlstad United där han som ordinarie målvakt i division 1 snittade mindre än ett insläppt mål per match under säsongen 2017.

Pontus Collander

Pontus Collander är en 19-årig försvarsspelare som de senaste säsongerna har visat framfötterna i Skiljebo SK i division 2. Provspelade med Örebro SK under 2018.

Albin Sohlberg-Gashi

Albin Solberg-Gashi är en 17-årig innermittfältare från Vårgårda IK.Missa inte intervjun med Bengt Andersson i GAIS Sportråd där han berättar mer om vårt arbete med scouting.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER