Gårdakvarnen laddar för både hemma- och bortapremiär!

I denna intervju hade vi tänkt bekanta oss närmare med Gårdakvarnens nya ordförande, och höra vad han och Gårdakvarnen som förening har för förväntningar och förhoppningar inför dom kommande premiärerna och säsongen i Ettan Södra.

2022-03-30 2:00

GAIS

A-laget

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

När man tänker på GAIS och dess supportergrupper tänker man ofta på Gårdakvarnen, supporterföreningen som bildades 1996 och som kommit att fungera som en slags resebyrå då dom arrangerat organiserade resor till mer eller mindre alla matcher som Atleterna spelat sen dess! 

Under Gårdakvarnens senaste årsmöte röstades det fram en ny ordförande - Jonathan Da Silva Larsson! I denna intervju hade vi tänkt bekanta oss närmare med Gårdakvarnens nya ordförande, och höra vad han och Gårdakvarnen som förening har för förväntningar och förhoppningar inför dom kommande premiärerna och säsongen i Ettan Södra.

Förutom att du är ordförande i Gårdakvarnen, kan du berätta lite om hur det kommer sig att du började gå på och engagera dig inom GAIS?

– Jag har alltid haft familjemedlemmar som hejat på GAIS så relationen har alltid funnits där, men jag började gå ordentligt på GAIS strax efter degraderingen 2012. Min första ordentliga bortamatch var mot AIK i Svenska Cupen 2017 och efter den så kände jag direkt att detta var något jag ville fortsätta med och efter det har engagemanget nästan kommit naturligt och nu några år senare sitter jag här som ordförande!

Så, hur känns det nu några månader efter att du blivit vald till ordförande?

– Det känns jättekul att ha fått det förtroendet från alla medlemmar! Det är ett kul arbete men det är samtidigt väldigt mycket att göra och utmanande eftersom att det kräver att man är lite delaktig i väldigt mycket! 

Under halvlekspausen i säsongens första träningsmatch delade ni ut Herbert Lundgren-trofén till Niklas Andersen, hur gick tankarna där? 

– Enligt mig är Niklas verkligen en värdig vinnare av priset! Det är ju trots allt en omröstning som avgör, men majoriteten höll ju som tur är med mig om det. Det som gör Niklas till en så värdig vinnare är att man verkligen märker att han brinner för klubben, inte bara på planen utan utanför den också! Han ställer upp i diverse kampanjer, GAIS-Hjälpen och tar sig alltid tid att stanna och prata med en när man springer på honom efter en match, uppe på Gaisgården eller ute på stan. Att han dessutom har en otroligt bra frisyr gör det ju inte sämre!

Hur har läget i Gårdakvarnen varit nu efter degraderingen, kommer det att påverka er verksamhet på något sätt?
– Jag skulle säga att stämningen har varit väldigt bra, bättre än förväntat! Det känns som att vi i styrelsen är taggade på att göra det bästa av säsongen och att denna känslan delas av de flesta GAIS-supportrar! Detta känns som ett bra tillfälle för alla supportrar att sluta upp kring klubben både hemma och borta - och förhoppningsvis kommer vi dessutom prestera bra sportsligt.

Blir det någon skillnad för er att vi spelar i Ettan Södra och inte högre upp?
– Det klart det kommer att innebära vissa skillnader, men jag tror inte att alla dessa skillnader behöver vara dåliga. Det kommer vara väldigt många matcher som är nära så förhoppningsvis kommer det vara god uppslutning på både hemma- och bortaplan! Eftersom att flera av matcherna är så nära kommer det dessutom vara väldigt billiga resor, resan till Trollhättan kostar bara 80 kr och jag kan avslöja att det kommer finnas ett gäng resor denna säsong som kostar mindre än så!

 Hur tar sig Gårdakvarnen an dom stundande premiärerna?
– Vi kommer att ha en sedvanlig uppladdning innan hemmapremiären, denna gången blir den dock på Hisingen vilket såklart är tråkigt men vi gör allt vi kan för att göra det bästa av situationen! Där kommer det finnas ny merch, vara spännande gäster på besök och man kommer såklart kunna både dricka och äta i gott sällskap!

– Bussarna som tar oss till matchen mot Trollhättan är upplagda, och man bokar sig via  Gårdakvarnens webbshop - som jag sa tidigare så kostar resan bara 80 kronor och då har man dessutom fördelen att bara resa med likasinnade! Just nu har vi fyllt nästan tre bussar och vi siktar på att få iväg några till!

 

 Har ni några särskilda aktiviteter inplanerade för året?
– Gårdakvarnen kommer att organisera resor till samtliga bortamatcher som GAIS spelar, vi kommer dessutom att finnas på plats på “Stallet” (John Scotts Stables, reds. anm.) inför hemmamatcherna där man kommer kunna köpa merch, medlemskap och som medlem avnjuta en kall GK-öl. 

 Varför tycker ni att man ska vara med i Gårdakvarnen?
– Genom att vara medlem i Gårdakvarnen ger man oss som förening större legitimitet, man hjälper oss ekonomiskt så att vi kan boka roligare och billigare resor för alla gaisare. Det gör även att du har rösträtt i föreningen, och kan vara med och styra den i den riktning du önskar, som medlem har du dessutom rätt till billigare mat och dryck på “Stallet”!

 

Slutligen, vad tror du om denna säsongen och har du några uppmaningar till alla GAISare där ute?

– Jag både tror och förväntar mig att GAIS kommer vara ett lag som är med och slåss i toppen i år, och att vi dessutom kommer att ha väldigt roligt under säsongens gång både på och utanför plan!

– Det finns flera saker jag vill uppmana alla gaisare därute till! Köp årskort! Boka er på bussen till Trollhättan! Bli medlem i Gårdakvarnen! Swisha GAIS Tifo och bli medlem i GAIS!

Text: Elis Järnepalm

Vad: GAIS - IK Oddevold

Var: Bravida Arena

När: Måndag 4/4 kl. 19.00

Hur: Information för dig som har årskort och dig som vill köpa biljett >

Kan du inte se matchen på plats? Se den på Expressen Premium eller Expressen Play >

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER