GAIS värvar ytterbacken Egzon Binaku

2022-12-22 15:00

GAIS

A-laget Herr

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

27-årige Egzon Binaku kommer närmast från allsvenska IFK Norrköping, och har tidigare representerat Malmö FF och BK Häcken. Utöver klubblagsinsatserna har han även spelat i Albaniens landslag.

– I Binaku får vi en spelare med allsvenska erfarenheter. Han har inte spelat jättemycket de senaste säsongerna men vi vet om hans kvalitéer. Han är snabb, löpstark och bra i en mot en spelet både defensivt och offensivt. Hans ankomst till GAIS höjer konkurrenssituationen och kvalitén i truppen, säger klubbchef Magnus Sköldmark.

Välkommen till GAIS Egzon! Känner du dig som en julklapp till de grönsvarta supportrarna?

– Jomen det tycker jag! Jag hoppas att jag är en bra julklapp!

Du är ju en väldigt välmeriterad spelare med ett antal allsvenska säsonger i Häcken, Malmö FF och IFK Norrköping i bagaget. Vad tror du att du kommer bidra med i GAIS?

– Det är ju som du säger, just erfarenheten och rutinen som jag bidrar med både på plan och utanför.

Vad är annars din roll på planen?

– Jag springer mycket, kämpar och har en bra passningsfot. Jag hänger med mycket i offensiven!

Vad har du för relation till GAIS sedan tidigare?

– Jag har ju bott i Göteborg tidigare så jag har koll på klubben, även om jag inte har någon direkt relation till den. Men jag vet att det är passionerade supportrar! Och så känner jag Mervan Celik ganska väl.

Vad tror du om GAIS fotbollsfilosofi inför 2023?

– Det hela började med att jag träffade Fidde och Niklas Karlström, och jag kände att vi klickade väldigt bra jag och Fidde. Han visade hur han han tänker och hur han vill att GAIS ska spela, och det passar mig bra. Jag fick en väldigt positiv bild.

Kommer vi se dig på premiärträningen 9:e januari?

– Jajamän, jag är där!

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER