GAIS värvar mittbacken Abbas Mohamad

GAIS har skrivit ett tvåårskontrakt med 24-årige mittbacken Abbas Mohamad. Borås-bördige Mohamad kommer senast från spel i Dalkurd.

2022-12-12 15:00

GAIS

A-laget Herr

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

24-årige mittbacken Abbas Mohamad är klar för spel i GAIS. Borås-bördige Mohamad kommer senast från spel i Dalkurd där han tillbringade hösten 2022, men har främst representerat Norrby IF under karriären. Under året har det också blivit en landslagsmatch med hans andra hemland Irak. Kontraktet är skrivet på två år, över säsongen 2024.

– Abbas Mohamad är en spelare från närområdet som vi har tittat mer noggrant på den senaste tiden, han är en försvarsspelare som passar väl in i vårt sätt att spela fotboll. Vi är glada att välkomna Abbas till GAIS! Förutom hans fysiska och defensiva egenskaper så är han aggressiv i sitt spelsätt. Han är fortfarande utvecklingsbar i sitt spel och kompletterar vår nuvarande försvarsuppsättning på ett bra sätt, säger klubbchef Magnus Sköldmark.

Abbas svarar i telefonen i bilen på väg till GAIS-gården:

Du kommer ju från Borås och har spelat många år i Norrby, vad är din relation till GAIS?

– Självklart har jag koll på GAIS eftersom Göteborg är nära Borås, men det är också ett lag jag mött många gånger, både i tränings- och seriematcher. Och om jag ska vara ärlig så har det alltid varit matcher som man alltid gått in lite extra för, men alltid kul med alla supportrar och sådant runtom! Man har varit extra taggad på att möta GAIS!

– Men sedan har jag fått en väldigt bra bild av klubben genom min kontakt med Mergim (Krasniqi). Han har talat väldigt gott om GAIS, och sagt att det är en förening där alla är som en familj, precis som vi upplevde att det var i Norrby. Han har känt sig väldigt välkommen, att alla är sköna mot en, så det ser jag fram emot.

Vad är dina styrkor på planen?

– Jag har erfarenhet från Superettan, jag tror det här blir min sjunde säsong. Jag har blivit smartare i mitt spel, har bättre överblick på försvarsspelet, kan styra medspelare så att jag får ut det jag vill ha, så att vi hjälper varandra på ett bra sätt. Det har blivit mina främsta styrkor.

Det är stora förväntningar på GAIS inför nästa år, efter årets framgångar. Hur känner du inför den utmaningen?

– Helt seriöst, det känns skitkul! Förväntningarna ska vara höga på GAIS, för det är en storklubb. Personligen så tycker jag att jag höjer mig när det är mycket folk på läktaren. Då måste man upp i nivå, det är med supportrar på plats som jag gör mina bästa matcher!

Vi säger varmt välkommen till Abbas och ser fram emot att ha honom i truppen!

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER