GAIS värvar brasiliansk back

2019-02-01 1:00

Anders Fagerlund

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Den brasilianske högerbacken Evaldo Nascimento Lamaur Neto, med artistnamnet Netinho, är klar för GAIS.

Den 24-årige försvararen var en av sju spelare som IFK Värnamo tog in under sommarfönstret 2018 och som förvandlade det hopplösa jumbolaget till en veritabel poängmaskin under hösten. Laget tog 27 poäng under höstsäsongen och var på vippen att klara sig undan kvalplatsen – vilket kunde varit på Grönsvarts bekostnad – men den fina formen räckte inte hela vägen fram.

Nethino blev snabbt en uppskattad spelare hos de vitblå smålänningarna och beskrivs som en bra lagspelare som tar sig såväl matcher och träningar med högsta möjliga energi. Han har precisa inlägg och ett bra skott i sin repertoar och brukar äntra planen med inställningen att han ska äga sin kant. Under höstsäsongen blev det 12 seriematcher för Värnamo och tidigare i karriären har han representerat en handfull olika klubbar i hemlandet.

Bosko Orovic kommenterar GAIS senaste nyförvärv:

- Vi fick upp ögonen för Netinho under hösten och imponerades av hans bidrag till Värnamos uppryckning med en stabil i defensiv och förmåga att också göra rejält avtryck i offensiven. Hans är bollsäker, löpstark och har en inställning gör att han kommer att passa bra in i vår spelfilosofi där ytterbackarna har viktiga roller. Han ansluter truppen i bra fysisk form och kommer att vara redo för match inom någon vecka.

Parterna har tecknat ett rakt tvåårsavtal och vi säger lycka till och välkommen till GAIS.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER