GAIS värvar anfallaren Chisom Chidi

GAIS har skrivit ett treårskontrakt med anfallaren Chisomnazu Chika Chidi.

2022-12-15 18:45

GAIS

A-laget Herr

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

GAIS har skrivit ett treårskontrakt med anfallaren Chisomnazu Chika Chidi. “Chisom” är fostrad i Bergsjö IF och kommer närmast från Ahlafors IF som vann Division 2 Norra Götaland, och har även dessförinnan spelat i Qviding FIF.

– Vi är glada att välkomna Chisom till GAIS, säger klubbchef Magnus Sköldmark.

– Det är en till spelare från närområdet som utvecklats successivt de senaste åren och gjorde många mål detta år i Ahlafors. Han är duktig en mot en och har bra storlek. Hans rörelsemönster i det offensiva spelet håller hög nivå!

Under torsdagen skrev Chisom på kontraktet, och vi passade på att säga hej:

Välkommen till GAIS! Vill du berätta lite om dina styrkor som spelare?

– Främst snabbheten och farten, både med och utan boll. Jag gillar att utmana när jag får chansen och är en bra avslutare som tar vara på lägena. 

Det var ju fler Superettan-klubbar som drog i dig, hur kommer det sig att du väljer grönsvart?

– När jag hade pratat med Fredrik och han presenterade en bra plan för mig och för säsongen kändes det rätt. Det blåser ju dessutom positiva vindar här uppe på GAIS-gården och jag kände att jag ville vara en del av det. 

Ja, du har ju säkert koll på att det är höga förväntningar på GAIS inför 2023 med tanke på hur det här året varit, hur tror du att du kommer hantera det?

– I alla klubbar jag varit har vi legat i topp i serien, och att man strävar efter att vara bäst är en utmaning jag gillar. GAIS är en ambitiös klubb som ska vara i Allsvenskan och jag ser verkligen fram emot att bli en del i det arbetet.

Och apropå höga förväntningar, du vann skytteligan i div 2 Norra Götaland 2022 med 20 mål på 25 matcher, hur många tänker du göra i GAIS 2023?

- Minst 20!

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER