GAIS valberednings förslag inför årsmötet 2023

GAIS valberedning meddelar sina förslag inför årsmötet den 13:e mars 2023 i den andra av två artiklar.

2023-02-28 18:30

GAIS

A-laget Herr

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

GAIS valberedning bestående av Anders Björklund, Glenn Heiman, Lallo Fernandez, samt Pierre Svensson har sedan mars 2022 haft samtal med medlemmar, styrelsemedlemmar, suppleanter, revisorer, anställda, representanter för Makrillarna, Gårdakvarnen, GAIS City, Gamla GAISare, och GAIS Tifo samt alla som bett om att få ha möten med oss. Detta gör vi för att ha en så bred uppfattning som möjligt om föreningens nuläge och det önskade framtida läget.

 

Valberedningen vill rikta ett stort och varmt tack till våra medlemmar för många proaktiva förslag, feedback och förslag samt tips om kontakter som framförts till oss under verksamhetsåret, samt för att ni har tagit er tid med att träffa oss.

 

Valberedningen ser det som fördelaktigt att fortsätta med modellen med nio ledamöter och två suppleanter.

 

Nedan följer våra förslag inför inför årsmötet.

 

Som ordförande, med ett-årigt mandat:

·   Roland Blomstrand

 

Som ledamöter, med två-åriga mandat:

·   Lallo Fernandez (Nyval, se presentation nedan)

·   Susanne Areschoug (Nyval, se presentation nedan)

·   Arash Charkhizadeh (Nyval, se presentation nedan)

·   Hans Aulin (Omval)

·   Povel Fagerström (Omval)

 

Som ledamot och fyllnadsval för Samir El Sabini, med ett-årigt mandat:

·   Ulf Tollhage

 

Följande ledamöter är valda på två år t.o.m. årsmötet 2024:

·   Stefan Tilk

·   David Perhed

 

Som suppleanter, med ett-årigt mandat

·   Bengt Jidmalm

·   Johan Larsson

 

Revisorer och revisorssuppleanter, ett-åriga mandat

·   Charlotta Billing, auktoriserad revisor

·   Gunnar Andersson, revisor

·   Lina Henriksson, revisorssuppleant

·   Chris Moberg, revisorssuppleant

 

Valberedningen

Vi i valberedningen vill tacka för förtroendet detta år. I och med att vi föreslår Lallo Fernandez som ny ledamot så kommer Lallo ej fortsätta i valberedningen om han blir invald på årsmötet. Vi tre som sitter i valberedningen fortsätter gärna om vi får förtroendet, och ser det som en fördel om vi är minst fyra personer i valberedningen.

 

Anders Björklund, Glenn Heiman, och Pierre Svensson

 

Detta är Lallo Fernandez

Bakgrund

Göteborgare från Norra Biskopsgården, men med spanska rötter på både sin mammas och pappas sida. Föreningsmänniska som kom sent in i arbetslivet p.g.a. fotbollsspelande i Gais. 

Jobbar med

Jobbar sedan snart 30 år på ”riktiga Volvo” där han för närvarande finns inom reservdels-logistiken för lastbilar, bussar, båtmotorer m.m.

Familj

Uppväxt i Göteborg och har tagit intryck av det bästa från både spansk och svensk kultur. Stoltheten i hans spanska påbro är som störst när spanjorerna tar något mästerskap. Lallos familj består av dottern Maja, sönerna Daniel och Axel, barnbarnen Moa och Milo samt hans hustru Jeanette.

Sporter

Följer det mesta inom fotboll och då med fokus på GAIS. Real Madrid ligger varmt om hjärtat då det var hans mammas favoritlag. Startade i Gais som sjuåring där han tidigt fick de legendariska ungdomsledarna Lennart ”Länsman” Johansson och Lennart ”Ägget” Myrbeck som tränare. Två ledare som varit viktiga för Lallo i hans fortsatta liv och präglat honom både på och utanför fotbollsplan, och så är fallet även gällande Bosse Falk. Mellan 1979-1989 spelade Lallo i GAIS A-lag på Nya Ullevi och efter avslutad aktiv karriär så blev det styrelsearbete med Sternhard Willsson som ordförande.

Bor

Bor centralt i Göteborg med utsikt över Heden. Är så ofta han kan i Torrevieja där Lallos familj delar lägenhet med GAIS före detta lagkapten, Lallos lillebror Robert Fernandez.

Vad lockar mest med att hjälpa till med GAIS?.

”GAIS är en viktig del av mitt liv. Att eventuellt få vara med om att göra föreningen större, stabilare samt förbered på att på bästa sätt ta sig an Allsvenskan, när vi väl tar oss dit, är för mig stort och hedersamt”.

Om du blir invald, vad vill du bidra med i styrelsearbetet och i klubben?

”Jag har under hela mitt liv tillhört GAIS-familjen och vet hur klubben fungerar samt hur mycket föreningen betyder för oss alla. Att få arbeta med fotbollsfrågor, och då främst med vad föreningen vill stå för och befinna sig i framtiden är något som jag skulle vilja vara delaktig i”.

 

Detta är Susanne Areschoug

Bakgrund

Susanne är göteborgare, halvitalienska, entreprenör, mamma, kultur - och sportentusiast.

Susannes bakgrund spänner brett från studentkorridorerna på Handels, reseledare utomlands, inspel i översättningsbranschen till chefsrekrytering. ”Mitt driv och min nyfikenhet har fört mig till många spännande sammanhang och format den jag är idag. Det är framför allt mötet med människor som inspirerat mig och drivit mig framåt”. 

Jobbar med

Susanne jobbar som chefsrekryterare inom ekonomi och finans, och har även drivit ett företag med fokus på styrelseutbildning och styrelserekrytering. Det har blivit en bok; ”Samspelet i styrelserummet – smarta drag för framtiden” där Susanne och hennes medförfattare lyfter vikten av diversitet och balans i framgångsrika styrelser. Något som blivit en hjärtefråga för henne.

Familj

Familjen är en viktig del av Susannes liv, uppväxten i Göteborg har präglats av både hennes svenska och italienska arv, och det är något hon alltid varit stolt över. Susanne har en stor släkt, och hennes närmaste familj består av dottern Stella och maken Lennart.

Sporter

Idrott har alltid varit ett stort intresse i familjen. Susanne är en allätare och för egen del är det cykling och vandring som gäller. Susanne hävdar att hennes största bedrift är att ha vandrat Inkaleden i Peru till Machu Picchu.

Bor

Susanne tycker att hon har det bästa av två världar vad gäller boende. Oftast utgår familjen från lägenheten i centrum, men framför allt sommartid, bor de på Vrångö, den sydligaste ön i Göteborgs södra skärgård.

Vad lockar mest med att hjälpa till med GAIS?

För mig skulle det vara en riktigt spännande att ingå i styrelsen för anrika GAIS. Jag är imponerad över det engagemang och den glöd som finns i alla de eldsjälar jag mött. Lojaliteten och kärleken till klubben är stor och viljan att fortsätta att utveckla GAIS märks såväl i styrelsearbetet som bland medlemmarna.

Allt detta är en viktig del i en framgångsrik fotbollsklubb och jag hade varit stolt över att få vara en del av det.

 

Om du blir invald, vad vill du bidra med i styrelsearbetet och i klubben?

”Kunskap om professionell fotboll och kompetens inom sport finns det redan mycket av i styrelsen. Valberedningen har sagt att det finns behov av ökad kunskap om HR, personal, och struktur, och jag älskar alla frågor kring kultur, mångfald och inkludering. Om jag blir invald kommer jag tillsammans med övriga styrelsen, de anställda och idéella aktivt jobba för GAIS välförtjänta framgång”. 

 

 

Detta är Arash Charkhizadeh

Bakgrund

Arash är uppvuxen i Johanneberg och Lorensberg med persiska föräldrar. Han är 38år, och anser att GAIS är livets största passion samt det finaste staden har.

Jobbar med

Arash kallar sig själv för en livsmedelsentrepenör, och driver sedan många år en delikatessbutik i Stora Saluhallen, och numera även en restaurang. Arash har under 11 år varit ordförande i Saluhallen, och har varit med i styrelsen för Cityhandlarna.

Familj

Sambo och en 1-årig son.

Sporter

Sportar inget numera, men det blev en hel del basket i ungdomen. Nuförtiden blir det mest tv-spel.

Bor

Nyinflyttad i Kålltorp.

Vad lockar mest med att hjälpa till med GAIS?

”Att eventuellt få hjälpa till i och med GAIS innebär för mig att jobba med min passion. Då jag är en passionsdriven företagare så ser jag fram emot att fokusera mitt engagemang till GAIS och vara delaktig i det viktiga jobbet att ta sig till toppen. GAIS är det finaste staden har och detta ska såklart resten av staden få veta.

”GAIS behöver stärka sitt varumärke och finna lönsamma metoder att säkra ett stabilt kassaflöde. Dessutom behöver vi värva tillbaka medlemmar som under åren pga. dåliga sportsliga resultat slutat gaisa, samt framförallt få de befintliga medlemmarna väldigt stolta och nöjda.

 

Om du blir invald, vad vill du bidra med i styrelsearbetet och i klubben?

”Valberedningen har frågat mig för att styrelsen vill ha hjälp med att öka värdet av att vara GAISare och medlem, och därmed om allt som erbjuds i form av marknad, det är områden som jag gillar och brinner för”.

Valberedningens första information >

Kallelse till årsmötet 13:e mars >

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER