GAIS trupp inför matchen mot Malmö FF

2022-02-19 1:00

Anders Fagerlund

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Under söndagen spelar GAIS den första matchen i Svenska Cupens gruppspel och årets första tävlingsmatch blir också den svåraste - svenska mästarna Malmö FF på bortaplan.

För ett år sedan spelade Atleterna i cupen mot samma motstånd, om än på hemmaplan, och då fick vi se en riktigt skräll. GAIS stod för en helgjuten insats försvarsmässigt och spelade med en 1-0-vinst bort de himmelsblå från möjligheten att avancera till kvartsfinal.

Säsongerna därefter gick åt helt olika håll för de båda kombattanterna, MFF vann SM-guld och GAIS degraderades. Skulle söndagens match sluta i skåningarnas favör så får vi hoppas att det ånyo är ett varsel om serieseger för förlorarna.

Vi fick ett snack med huvudtränare Fredrik Holmberg efter lördagens matchförberedande träning och började med att fråga om läget i laget inför matchen.

– Det är bra, jag tycker att det går framåt. Vi har jobbat på bra i veckan och min känsla är att vi är på väg åt rätt håll.

Vad händer på träningsplanen?

– Jag skulle säga att vi faktiskt tränar hårdare än tidigare. Vi kör alla taktiska övningar med hög intensitet med fokus på att lösa problem i högt tempo. Dessutom kör vi en del utan boll för att säkra att vi verkligen är ett vältränat lag. Vi ställer höga krav på spelarna och så här långt har spelarna tagit till sig det helhjärtat.

– Jag tycker också att vi såg i matchen mot Falkenberg att vi såg starkare ut i slutet av matchen, vilket känns som ett kvitto på att vi gjort något rätt under träning.

Vad är det för krav som vi ställer på spelarna?

– Jag försöker vara så tydlig som möjligt mot spelarna, att alla måste tänka på laget i första hand. Vi behöver lagspelare som verkligen vill bidra till att göra GAIS bättre. Det är viktigt att vi både kan anfalla och försvara som ett lag och att spelare inordnar sig i dom principer som gäller för laget.

– Jag vill ju att GAIS ska vara ett vältränat lag som spelar med fart och det är också en viktig del i kravbilden. Det krävs ett stort jobb av var och en för att komma dit.

Och nu då dags att möta mesta mästarna på bortaplan, med bara några enstaka spelare som gjort två matcher ihop. Det är svårt att hitta en tuffare utmaning eller?

– Ja, det blir en svår men rolig uppgift. Men vi ser fram emot matchen och att sättas på säsongens svåraste prov.

– Dessutom blir det extra kul med mycket publik på plats. Vi har haft bra uppslutning i träningsmatcherna och inte minst i premiären. Men nu kommer vi att ha en stor bortaklack på plats och det kommer att vara något helt annat än vad vi sett i de första matcherna. Jag utgår ifrån att Malmö säljer slut på sina sektioner också och att det blir en match med grym stämning.

Om vi tittar på matchtruppen så är det några spelare som saknas och några som är tillbaka. Berätta!

– Ja, Jonas Lindberg och Emin Grozdanic är med i matchtruppen för första gången i år och det känns positivt. Sedan är ju vår nya målvakt Erik Krantz med i matchtruppen för första gången.

– Av dom som inte är med så närmar sig August Wängberg en återkomst men jag gissar att det handlar om ett par veckor till innan vi får se honom på planen. Julius Lindberg är med och tränar med gruppen men kör inte fullt ännu så även där får vi vänta lite, i alla fall innan han spelar match.

– Harun Ibrahim och Viktor Alexandersson är inte heller med i truppen. Dom får vila av försiktighetsskäl men hade det varit en seriematch så hade dom båda kunnat spela.

– Sedan har Joackim Åberg varit lite hämmad av en känning och vi utvärderar vad det handlar om och vilka åtgärder som vi kan vidtas. Men han är i alla fall med i truppen och kommer att få speltid om det inte händer något.

Vi går för seger i matchen?

– Ja, det kommer vi att göra i alla matcher i år. Det kommer att bli otroligt svårt såklart, men vi ska göra allt vi kan för att få med oss ett resultat.

Inför matchen


Detaljerna
Vad: Malmö FF – GAIS.
När: Söndag 20/2 kl. 15.15.
Var: Malmö IP.

Följ matchen
Bortasektionen är slutsåld och det går inte att köpa biljetter på arenan. Men om du inte redan har biljett så kan du följa matchen på CMore via denna länk.

Matchtruppen
GAIS kommer till spel med följande matchtrupp:

1. Mergim Krasniqi
2. Fabian Björklund
3. Viktor Kruger
4. Joackim Åberg
5. Niklas Andersen
6. Wiggo Hjort
9. Gustav Lundgren
12. Mohamed Youla
13. Filip Gustafsson
14. Michael Kargbo
16. Carl Juhlin
17. Nuha Jatta
21. Ben Morris
24. Emin Grozdanic
25. Jonas Lindberg
26. Viktor Nielsen
27. Youssef Fayad
33. Erik Krantz

Vilka spelare är inte tillgängliga?
Följande spelare är inte tillgängliga för denna match:

August Wängberg är på väg tillbaka i träning efter att ha läkt en fotskada. Julius Lindberg har opererat ett knä och bör aktuell för matchtruppen inom fyra veckor. Donat Zejnullahu kör rehab efter sin korsbandsskada och har en bit kvar innan han är tillbaka i spel.No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER