GAIS trupp inför matchen mot IFK Värnamo

Under lördagen spelar GAIS den andra gruppspelsmatchen i Svenska Cupen och för motståndet står IFK Värnamo, avspark är redan kl. 13.00.

2022-02-25 1:00

Anders Fagerlund

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Under lördagen spelar GAIS den andra gruppspelsmatchen i Svenska Cupen och för motståndet står IFK Värnamo, avspark är redan kl. 13.00.

Årets gruppspel i Svenska Cupen startade på tuffast möjliga sätt med en bortamatch mot Malmö FF och under lördagen väntar nästa Allsvenska lag, nykomlingarna IFK Värnamo. Vi fångade in Fredrik Holmberg efter fredagens matchförberedande träning för kolla om laget laddat om efter förlusten på Malmö IP.

– Ja, absolut. Vi har tittat flera gånger på matchen för att identifiera vad vi gjorde bra och vad som måste bli bättre och sedan jobbat vidare med det i veckan.

Vad var ni nöjda med i matchen?

– Vi fokuserade på att spela vårt spel istället för att bara försvara lågt och hålla nere siffrorna och det var flera sekvenser där vi lyckades komma till anfall på ett bra sätt. Vi kunde också etablera spel på offensiv planhalva på ett sätt som kändes bra. Jag är också glad för att killarna orkade köra på hela matchen i högt tempo, det lovar gott. Dessutom var det ingen som vek ner sig utan vi krigade på hela vägen.

– Men vi behöver också träna vidare på andra detaljer, till exempel i vårt höga försvarsspel där vi inte hann med i överflyttningar och där vi behöver sätta dom olika rollerna bättre. Men det är i april som det ska ha satt sig ordentligt så jag är inte orolig för att vi ska få till det.

Vad väntar i nästa match?

– Värnamo var bra redan förra året och verkar ha tagit ytterligare ett steg i år, så det kommer att bli ytterligare en tuff match. Men vi kommer att försöka att spela som mot MFF och med en vecka till på träningsplanen så hoppas jag att vi ska se att detaljerna ännu lite bättre. IFK är såklart favoriter, men jag ser framför mig en jämn match och hoppas att vi ska kunna störa dom.

Hur ser truppen ut?

– Tyvärr missar Joackim Åberg och Youssef Fayad matchen med känningar och vi saknar fortsatt August Wängberg, Julius Lindberg, Viktor Alexandersson och Harun Ibrahim. Men vi har med nyförvärvet Axel Norén i truppen och det ska bli kul att se honom i grönsvart igen. Bland killarna från akademin kommer Theodore Persson och Amr Belhaj in för Carl Juhlin och Victor Nielsen.

Och matchplanen, vad sätter står i fokus?

– Att slipa på vårt eget spel, både i anfall och försvar, och förhoppningsvis att se att vi tagit ytterligare något steg under försäsongen.

Inför matchen


Vad: IFK Värnamo – GAIS (svenska Cupen)
När: Lördag 26/2 kl 13.00
Var: Ljusseveka 8, Värnamo

Se matchen på plats:
Åk till Värnamo med Gårdakvarnen! 100 spänn, du bokar här >

GAIS har tilldelats en halv långsida, och du betalar din entré på plats. 80 kr, Swish eller kontant. Bussar/bilar parkerar i anslutning till kortsidan av Ljusseveka 8, där är även entré för bortasupportrar. Detta är samma ställe som bussar brukar parkera på när vi spelar på Finnvedsvallen.

Se matchen på Cmore:
Matchen sänds på Cmore. Om du tecknar abonnemang via denna länk så går en peng till GAIS!

Matchtruppen
GAIS kommer till spel med följande matchtrupp:

1. Mergim Krasniqi
2. Fabian Björklund
3. Viktor Kruger
4. Axel Norén
5. Niklas Andersen
6. Wiggo Hjort
9. Gustav Lundgren
12. Mohamed Youla
13. Filip Gustafsson
14. Michael Kargbo
16. Amr Belhaj
17. Nuha Jatta
21. Ben Morris
24. Emin Grozdanic
25. Jonas Lindberg
26. Adam Erlandsson
27. Theodore Persson
33. Erik Krantz

Vilka spelare är inte tillgängliga?
Följande spelare är inte tillgängliga för denna match:

August Wängberg är på väg tillbaka i träning efter att ha läkt en fotskada. Julius Lindberg har opererat ett knä och bör aktuell för matchtruppen inom fyra veckor. Donat Zejnullahu kör rehab efter sin korsbandsskada och har en bit kvar innan han är tillbaka i spel. Viktor Alexandersson vilar efter en smäll mot foten och Harun Ibrahim vilar efter en överansträngning. Joackim Åberg står över med en skada som vi behöver titta mer på innan vi vet vad som är rätt åtgärd.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER