GAIS trupp inför matchen mot Dalkurd FF

2021-12-01 1:00

Anders Fagerlund

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Det är dags för säsongens viktigaste bortamatch när GAIS spelar första matchen i kvalet till Superettan 2022.

Under onsdagen genomförde Atleterna den sedvanliga matchförberedande träningen och satte sig efter lunch i bussen för resa mot Uppsala och torsdagskvällens kvalmatch mot Dalkurd FF. Med i bussen finns en 19-mannatrupp där vi välkomnar Boris Lumbana och Harun Ibrahim efter det att de stod över segermatchen mot GIF Sundsvall i söndags. Du hittar som vanligt hela truppen längre ner på sidan.

Förutsättningarna inför matchen är enkla, vinnaren av dubbelmötet spelar fotboll i Superettan nästa år och förloraren för starta om i Söderettan. Det gäller för Grönsvart att göra mål på bortaplan och att nå ett resultat som ger goda förutsättningar för att kunna avgöra på hemmaplan på söndag.

Kanske vågar vi hoppas på en repris ifrån förra mötet mellan lagen? Den minnesgode kommer ihåg att det nästan exakt är ett år sedan lagen möttes senast och likheterna med det kommande mötet är stora - arenan var Studenternas, temperaturen var en bit under noll och klubbarnas elitstatus stod på spel. Då vann Grönsvart med 1-0 i en match där hemmalaget länge hade grepp om händelserna och tre poäng räckte gott för Atleterna att rädda kontraktet. Låt oss hoppas på ett liknande utfall under torsdagskvällen

En skillnad mellan det kommande kvalmötet och matchen 2020 blir dock publiken. För ett år sedan gällde som bekant tomma läktare medan vi i årets möte hoppas få ha en röststark bortaklack på plats. Förhoppningsvis kan det ge laget extra energi och förmåga att nå ett bra resultat inför hemmamötet på söndag.

Kvalmatcherna sänds inte i Discovery+ som visat årets seriematcher. Du som inte kan vara med på plats har istället möjlighet att följa matchen via Sportexpressen, se länk längre ner på sidan. Det finns dock fortfarande plats kvar i Gårdakvarnens bussar till Uppsala så än är det inte för sent att anmäla sig - välkommen att stötta Grönsvart på plats på Studenternas.

Kom igen Grönsvart!

Inför matchen

Detaljerna
Vad: Dalkurd FF-GAIS (Kval till Superettan).
När: Torsdag 2/12 kl. 19.00.
Var: Studenternas, Uppsala.
Domare: Adi Aganovic.

Följ matchen
Du löser biljett till matchen via denna länk. Har du inte möjlighet att vara på plats så sänds matchen av Sportexpressen via denna länk.

Matchtruppen
GAIS tränare Fredrik Holmberg har ihop med övriga ledarstaben, Conor Mc Donagh, Tomas Vainio och Jörgen Ericson, tagit ut följande trupp till matchen:

1. Mathias Karlsson
3. Filip Örnblom
4. Joakim Åberg
5. Niklas Andersen
6. August Wängberg
7. Nikola Ladan
8. Viktor Alexandersson
10. Adam Egnell
11. Julius Lindberg
14. Michael Kargbo
16. Johan Andersson
17. Nuha Jatta
18. Boris Lumbana
21. Simon Alexandersson
24. Emin Grozdanic
25. Jonas Lindberg
26. Malkolm Moenza
32. Harun Ibrahim
33. Oscar Ekman

Vilka spelare är inte tillgängliga?
Adnan Maric och Donat Zejnullahu är båda långtidsskadade och är inte tillbaka förrän nästa säsong.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER