GAIS trupp inför matchen mot Ängelholms FF

Under lördagen avslutar GAIS spel i Svenska Cupen för säsongen 2021-22 då kommande seriekonkurrenten Ängelholms FF gästar Valhalla. Välkommen att stötta Grönsvart på plats med avspark kl. 17.30.

2022-03-04 1:00

Anders Fagerlund

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Under lördagen avslutar GAIS spel i Svenska Cupen för säsongen 2021-22 då kommande seriekonkurrenten Ängelholms FF gästar Valhalla. Välkommen att stötta Grönsvart på plats med avspark kl. 17.30.

Precis som vid dom tidigare hemmamatcherna under försäsongen går det bra att hämta ut sitt sedan tidigare köpta årskort - vi har personal på plats precis innanför grindarna. Har du inte hunnit köpa ditt årskort ännu så börjar det bli hög tid, så läs mer via denna länk.

Efter förluster mot Malmö FF och IFK Värnamo står det klart att Atleterna inte kan gå vidare från gruppen, men matchen kan säkert trots det locka till intresse bland oss gaisare. Vi inledde säsongen med två matcher mot kommande seriemotståndare, IK Oddevold och Falkenbergs FF, och kunde mellan dessa matcher se en tydlig utveckling hos laget. Nu blir det spännande att åter mäta krafterna mot ett lag från samma serie för att få ett kvitto på om laget fortsatt att ta steg åt rätt håll.

Vi fick ett snack med huvudtränare Fredrik Holmberg efter fredagens träning för att stämma av läget inför matchen.

– Det är fint, jag måste säga att jag verkligen är nöjd med hur killarna underkastar sig hård träning och ändå lyckas hålla humöret uppe. Vi har fått ihop en bra grupp och det känns som att truppen börjar sätta sig allt mer.

– Nu har vi en storlek på truppen som gör att alla kommer att känna att man är nära en startplats och det finns även utrymme för akademikillarna att kliva fram. Så det känns lovande och spännande inför säsongen.

Vi har inte riktigt räckt till mot dom Allsvenska lagen, hur ska det se ut mot ÄFF?

Nej, det har varit tydligt att både Malmö och Värnamo har varit numret för stort, i alla fall just nu. Men vi har gjort vår grej och lärt oss av det och det känns som att vi går framåt varje vecka. Vi börjar få ihop principerna allt bättre och jag tror att supportrarna allt eftersom kommer att se att vi spelar fotboll lite annorlunda jämfört med de senaste åren.

– Men tanken är att vi kör vidare på vår linje mot Ängelholm, så laget ska sitta ihop, det ska vara en hög energinivå och vi ska ha mod att gå framåt när tillfälle ges.

Några ändringar i truppen?

– Ja, Harun Ibrahim är tillbaka i matchtruppen efter att ha stått över de tidigare cupmatcherna och vårt senaste nyförvärv Axel Henriksson får chans att göra debut. Däremot vilar vi Axel Norén och Erik Krantz efter vad vi tror är lättare skador.

– Joackim Åberg var inte med senast och inte heller mot Ängelholm. I hans fall har vi tyvärr fått besked om att han behöver opereras så han kommer att bli borta under vårsäsongen. Det känns enormt tråkigt för Joackim har verkligen sett ut som att han skulle

– Sedan har vi som vanligt med ett antal akademispelare med i truppen. Denna gång är det Viktor Nilsen, Arvid Lökholm och målvakten Christian Bångsbo som får chans att dra på A-lagströjan.

Hur slutar matchen?

– Jag får dra till med det tråkiga svaret att det är utvecklingen som är det viktiga under försäsongen. Vi jobbar för att vara redo för seriepremiär om en månad så resultatet är inte det viktiga. Men självklart kommer vi att spela 100% för att vinna.

– Dessutom ska det bli kul att spela hemma igen, vi har haft bra stöd från läktaren även borta men förhoppningsvis blir det lite till nu på Valhalla.

Inför matchen


Detaljerna
Vad: GAIS – Ängelholms FF (Svenska Cupen).
När: Lördag 5/3 kl. 17.30.
Var: Valhalla IP.

Följ matchen
Entrén öppnar 16.30, endast huvudentrén mittemot Valhallabadet är öppen. Årskort gäller för fri entré, annars är det 100 kr för vuxen, barn/ungdom/pensionär 50 kr. Betala med Swish eller jämna kontanter. Fri entré upp till 13 år.

Matchen sänds på CMore och om du tecknar abonnemang via denna länk så går en peng till GAIS.

Matchtruppen
GAIS kommer till spel med följande matchtrupp:

1. Mergim Krasniqi
2. Viktor Nilsen
3. Viktor Krüger
5. Niklas Andersen
9. Gustav Lundgren
12. Mohamed Youla
13. Filip Gustafsson
14. Michael Kargbo
17. Nuha Jatta
20. Axel Henriksson
21. Ben Morris
24. Emin Grozdanic
25. Jonas Lindberg
26. Arvid Lökholm
27. Youssef Fayad
32. Harun Ibrahim
33. Christian Bångsbo

Vilka spelare är inte tillgängliga?
Följande spelare är inte tillgängliga för denna match:

August Wängberg, Julius Lindberg, Viktor Alexandersson är på väg tillbaka efter sina respektive skador och bör vara tillgängliga inom de närmaste veckorna. Donat Zejnullahu kör rehab efter sin knäskada och behöver mer tid innan han är aktuell för match igen. Joackim Åberg väntar på operation för en höftskada och beräknas vara tillbaka efter sommaruppehållet. Axel Norén och Erik Krantz vilar med lättare skador.

,

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER