GAIS trupp inför matchen mot Akropolis IF

2021-11-20 1:00

Anders Fagerlund

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

När klockan slår 17 under söndagen så kommer vi att veta mer om förutsättningarna för serieavslutningen för Makrillarna - blir det negativt kval eller lever hoppet om att vi kan ta oss över strecket?

För GAIS återstår två matcher av Superettan 2021 och kampen för att klara elitkontraktet fortsätter. Omgång 28 startade med sex matcher under lördagen och två av resultaten var av vikt för Grönsvart, nämligen förlusterna för bottenkollegorna Falkenbergs FF och Vasalunds IF som innebär att vi i vilket fall inte kommer att hamna på nedflyttningsplats. Men hotet om kval är fortsatt överhängande och resultatet i matchen mot Akropolis kommer att slå fast mycket av förutsättningarna för fortsättningen av säsongen.

Vid förlust eller oavgjort på Grimsta är det i praktiken klart att GAIS slutar på en 14:e plats i tabellen och därmed kval mot tvåan i Norrettan (Dalkurd FF). Vid seger finns fortsatt möjlighet att nå högre i tabellen och i så fall kommer slutomgången att bli den sedvanliga nagelbitaren.

Som bekant har laget nu haft ett två veckor långt landslagsuppehåll på sig att slipa formen. Under Fredrik Holmbergs ledning har man tränat med hög energi och under lördagen gick man igenom förutsättningarna inför matchen och därefter styrde bussen mot huvudstaden. Ombord fanns en 19-mannatrupp och du hittar som vanligt samtliga spelare längre ner på sidan.

Akropolis har sett allt bättre ut under hösten och matchen kommer att bli en tuff utmaning för Atleterna. Men med gällande förutsättningar så finns det i alla fall inte någon anledning att gå för något annat än en seger. Framåt GAIS!

Nu hoppas vi på tre poäng mot Akropolis på Grimsta och att säsongen därmed lever när det är dags för sista omgången.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: Akropolis IF - GAIS.
När: Söndag 21/11 kl. 15.00.
Var: Grimsta IP.
Domare: Magnus Lindgren.
Avstängda: Inga spelare avstängda.

Följ matchen
Vill du följa matchen på plats så köper du biljett via denna länk. För att kunna köpa biljett till bortastå så är koden GAIS1894 och om dessa tar slut hänvisar Akropolis till sektion EX som är sittplats närmast bortastå. Kan du inte vara med på Grimsta så kan också du följa matchen via Discovery+ förutsatt att du har abonnemanget Total. Teckna ditt avtal via denna länk så får GAIS ett bidrag från Discovery+.

Matchtruppen
GAIS tränare Fredrik Holmberg har ihop med övriga ledarstaben, Conor Mc Donagh, Tomas Vainio och Jörgen Ericson, tagit ut följande trupp till matchen:

1. Mathias Karlsson
3. Filip Örnblom
4. Joakim Åberg
5. Niklas Andersen
6. August Wängberg
7. Nikola Ladan
8. Viktor Alexandersson
10. Adam Egnell
11. Julius Lindberg
14. Michael Kargbo
16. Johan Andersson
17. Nuha Jatta
18. Boris Lumbana
21. Simon Alexandersson
24. Emin Grozdanic
25. Jonas Lindberg
26. Malkolm Moenza
32. Harun Ibrahim
33. Oscar Ekman

En spelare ur ovanstående 19-mannatrupp kommer att utgå innan avspark.

Vilka spelare är inte tillgängliga?
Inför matchen är det bara långtidsskadade Adnan Maric och Donat Zejnullahu samt Richard Yarsuvat som inte är tillgängliga. Ricky är i träning men får stå över på grund av problem med en fot.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER