GAIS tecknar ungdomsavtal med Simon Sjöholm

2021-04-29 2:00

Anders Fagerlund

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Vi är glada att kunna berätta att GAIS har skrivit ungdomsavtal med lovande forwarden Simon Sjöholm. Simon är född 2006 och har snabbt tagit sig upp genom akademin till U17 där han nu spelar. Han har Askims IK som moderklubb men har spelat i GAIS Akademi sedan han var 10 år.

Kenneth Gustafsson, akademichef 15-19 år:

– Simon är en forward som trots sin unga ålder besitter offensiva spetsegenskaper som håller en hög klass redan nu. Han har förmågan att komma till avslut med både ett och flera touch och kan avsluta med såväl huvudet som båda fötterna med precision. Utöver det är han en spelare som triggas och höjer sig med tuffare utmaningar vilket gör det oerhört spännande att följa hans fortsatta utveckling. Vi är glada att Simon ser långsiktigt på sin utveckling i GAIS och kommer att fortsätta erbjuda Simon en miljö där han genom fortsatt målmedveten träning kan nå sin fulla potential.

Vi fick ett telefonsamtal med Simon för att få höra hans egna tankar kring detta viktiga steg i hans karriär.

Även om du ju inte är ny i GAIS får du gärna berätta för dem som inte känner dig - vem är Simon Sjöholm som fotbollsspelare?

– Jag skulle säga att jag en spelare som är effektiv att använda på löpningar på kanten, för jag är väldigt snabb och har bra balans i alla rörelser. Jag tror att det delvis kommer sig av att jag höll på en del med parkour när jag var yngre. Det har gjort mig smidig, spänstig och även stark, trots att jag är ganska liten. Sedan har jag bra spelförståelse och känner mig trygg med att ha bollen nära mig. Det krävs en del av motståndaren för att ta den ifrån mig.

Vad var det som gjorde att du en gång i tiden valde GAIS akademi?

– Först var det för att jag hade två tränare i Askim som jag gillade och som var med och startade upp ett 06-lag i GAIS Akademi, dit de bästa spelarna i Askim följde med. Sedan har jag märkt att jag trivs väldigt bra, att det är härlig stämning, och nu i U17 blir jag också väldigt väl omhändertagen. Jag har kommit in i gruppen på ett jättebra sätt, vilket kanske är extra viktigt när det märks vilken skillnad det blir att spela med dem som är två år äldre. De är dels ganska mycket större än mig och håller ett högre tempo, men jag upplever också att det är mer och tydligare kommunikation i alla situationer av träningen och spelet än jag är van vid sedan tidigare.

Har det funnits erbjudanden från andra klubbar?

– Ja, men jag har känt att jag har bäst chans att utvecklas i GAIS och valt att stanna.

Hur har det här året med Corona varit för dig?

– Det har ju inte varit roligt. Vi har fått så mycket olika besked fram och tillbaka, först ska vi få spela matcher och sedan har det blivit inställt. Vi förstår ju varför det är såhär, men nu har det gått så lång tid sedan man spelade riktiga matcher så man är verkligen trött på situationen och väldigt taggad på att få möta andra lag.Vad hoppas du ska hända med din utveckling i U17?

– Jag vill gärna fortsätta jobba på att röra mig på rätt sätt i min position. Även om jag har trivts bäst på kanten har jag även fått en hel del speltid som central anfallare i U17, vilket också är kul men jag behöver tänka om lite i hur jag rör mig, framförallt när det gäller hur löpningarna ska göras. Sedan vill jag fortsätta jobba med den mentala biten, att inte älta misstag man gör utan att kunna släppa det och istället fokusera på att göra det bättre nästa gång. Jag hade en tidigare tränare, Islam, som verkligen hjälpte mig mycket med det när jag var yngre. Hade det inte varit för hans hjälp och råd gällande hur jag ska tänka hade jag inte varit så bra som jag är idag. Det här steget med U17 känns riktigt bra och jag hoppas ju på att få en fortsatt fin utveckling så jag kan fortsätta uppåt, så småningom till A-laget.

Är det målet, att få chansen i GAIS A-lag?

– Ja, absolut. Min farfar är mitt största fan, så drömmen är att han ska kunna komma och se mig spela på Gamla Ullevi. Han bor i Blekinge men ser alltid alla matcher på Min Fotboll och sms:ar efteråt och skriver att det var bra spelat och så. Han har alltid stöttat mig.

Vi önskar Simon stort lycka till och hoppas få se mycket mer av honom i GAIS framöver!

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER