GAIS Open 2020 ställs in

2020-10-29 1:00

Anders Fagerlund

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

GAIS har idag på morgonen beslutat att ställa in GAIS Open 2020 efter en ny samlad bedömning av smittspridningsläget och riskerna för hur cupen skulle kunna bidra till att förvärra läget ytterligare. Vi har också uppfattat signaler om att det finns risk för utökade skärpta förhållningsregler från myndigheterna.

Vi beklagar att vi så snart in på starten tvingas ställa in cupen och de problem som det orsakar deltagande lag, men vi vill minst av allt tvingas riskera att avbryta eller ställa in cupen när tillresta lag redan är på plats eller när cupen har startat.

Vi har sedan smittspridningen avtog på sensommaren planerat för att genomföra GAIS Open, men med en lång rad särskilda åtgärder och restriktioner för att genomföra en så säker cup som möjligt. Under den senaste månaden och så sent som under den gångna helgen har ett antal fotbollscuper genomförts i och runt Göteborg och i Västra Götaland utan att ifrågasättas på samma sätt som GAIS Open har gjorts de senaste dagarna.

GAIS är en del av samhället där vi finns och verkar. Vi bedriver en stor och viktig ungdomsverksamhet, men också en elitverksamhet som berör många människor. Vi har som idrottsförening ett självklart och särskilt ansvar för hälsa och välmående. Vi har därför beslutat att ta vårt ansvar och eliminera risken för att just GAIS Open på något sätt skulle bidra till ökad smittspridning genom att ställa in cupen.

Just nu jobbar vi med att informera alla deltagande lag om det beslut som fattats på morgonen och kommer att få återkomma med mer information framöver.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER