GAIS matchtrupp mot Varbergs BoIS

Det återstår tre veckor och tre träningsmatcher innan det är dags för seriepremiär i Ettan Södra. Välkommen att stötta Grönsvart på plats när vi under lördagen möter Varbergs BoIS på bortaplan.

2022-03-11 1:00

Anders Fagerlund

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Det återstår tre veckor och tre träningsmatcher innan det är dags för seriepremiär i Ettan Södra. Välkommen att stötta Grönsvart på plats när vi under  lördagen möter Varbergs BoIS på bortaplan.

Ytterligare en träningsvecka har passerat åt laget har fortsatt på den inslagna vägen, repeterat det vi kört tidigare och lagt till några nya moment. Spelarna jobbar stenhårt för att sätta önskade mönster i spelet och sakta men säkert börjar laget närma sig serieform. Vi fick som vanligt ett snack med Fredrik Holmberg efter den matchförberedande träningen i syfte att höra mer om matchtruppen och läget i laget.

– Det fortsätter att se bra ut och vi är ungefär där jag föreställt mig att vi skulle vara vid den här tiden på säsongen. Vi kör på enligt plan och försöker att utvecklas stegvis vecka för vecka.

Det såg bra ut i cupavslutningen mot Ängelholms FF, vad hoppas du att få se mot Varberg?

– Det ska bli spännande att se om vi lyckas störa dom mer än vad vi fick se i Malmö och Värnamo. Nu har det gått ytterligare två veckor sedan vi mötte ett Allsvenskt lag och jag hoppas att få se att vi blivit lite bättre under vägen. Sedan är det en annat typ av lag som vi möter i morgon och vi får vara inställda på att matchen kommer att se lite annorlunda ut.

Vad är det som kommer att skilja sig tror du?

– Jag räknar med att det blir en mer fysisk match mot Varberg, att dom kommer att pressa högt och variera mellan kort spel och långa bollar. Det gäller att vara på tårna hela tiden för att vi ska kunna stå emot dom.

Hur ser det ut i truppen?

– Axel Norén är tillbaka i truppen efter att ha stått över mot Ängelholm och Youssef Fayad vilar efter att ha fått en smäll på träning. Sedan har vi ju med nyförvärvet Richard Friday och han kommer garanterat att spela, men vi får se hur mycket tid han får i morgon. Vi roterar lite avseende spelarna som är med från U19 och totalt åker vi med en 17-mannatrupp.

Vi har flera spelar på skadelistan, hur orolig är du över det?

– Flera av spelarna är på väg tillbaka så det är inget som jag lägger så mycket energi på. Det är bara Donat Zejnullahu och Joackim Åberg som kommer att vara borta lite längre tid, övriga ska vi få se i träning rätt snart och dom som varit borta lite längre ser ut att ligga bra till med kondition och flås redan nu.

Då ser vi fram emot att mäta oss med nästa Allsvenska lag, lycka till.

– Tack för det, jag hoppas att vi ska få några positiva besked.

,

Inför matchen


Detaljerna
Vad: Varbergs BoIS - GAIS
När: Lördag 12/3 kl. 14.00.
Var: Håstens IP konstgräsplanen.

Följ matchen
Du löser entré på plats för 60 kr och betalar med kort eller Swish. Barn under 12 år går in gratis. För dig som inte har möjlighet att vara på plats sänds matchen också av GP.

På plats
Kiosken serverar korv med bröd, godis, snacks, dryck, kaffe och fika. Betalning med kort eller Swish.

Matchtruppen
GAIS kommer till spel med följande trupp:

1. Mergim Krasniqi
3. Viktor Kruger
5. Niklas Andersen
9. Gustav Lundgren
12. Mohamed Youla
13. Filip Gustafsson
14. Michael Kargbo
17. Nuha Jatta
20. Axel Henriksson
21. Ben Morris
24. Emin Grozdanic
25. Jonas Lindberg
26. Carl Juhlin
27. Axel Norén
32. Harun Ibrahim
33. Christian Bångsbo
XX. Richard Friday (tilldelas tröjnummer under lördagen)

Vilka spelare är inte tillgängliga?
Följande spelare är inte tillgängliga för denna match:

August Wängberg, Julius Lindberg, Viktor Alexandersson, Yousef Fayad och Erik Krantz är samtliga på god väg tillbaka efter sina respektive skador. Samtliga ska vara igång på planen inom någon eller ett par veckor.

Donat Zejnullahu kör rehab efter sin knäskada och behöver mer tid innan han är aktuell för match igen. Joackim Åberg har opererats för en höftskada och beräknas vara tillbaka efter sommaruppehållet.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER