GAIS matchtrupp mot Umeå FC

2020-07-17 2:00

Anders Fagerlund

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Det blir två ändringar i GAIS matchtrupp när nykomlingen Umeå FC väntar i lördagens viktiga match.

Inför lördagens drabbning ligger GAIS på tionde plats i tabellen med sju poäng medan motståndarens Umeå FC ligger på 14:e plats med sina fem pinnar. Som vanligt i Superettan skulle en vinst för Grönsvart ge arbetsro och lite avstånd till lagen bakom i tabellen, medan UFC kämpar för att hänga på i kampen om fast mark under fötterna. Båda lagen är såklart medvetna om vad som står på spel och en jämn och tuff match kan förväntas.

Du kan även denna vecka stötta GAIS genom att köpa stödbiljett till våra hemmamatcher. Till matchen mot UFC är det Boris Lumbana som pryder biljetterna och du köper din utgåva via denna länk eller via Swish 123 018 6734.

Umeå är tillbaka i Superettan efter att ha kvalbesgrat Frej i höstas och man inledde serien med en fin insats borta mot GIF Sundsvall. En match där man skapade en kavalkad av chanser men där ex-allsvenskarna visade upp en större effektivitet och vann till slut med 3-1.

I hemmapremiären 1-1-kryssade man mot nykomlingskollegan Akropolis IF på hemmaplan och tog sedan årets första vinst när man slog AFC Eskilstuna med 3-1. Därefter har man tre målsnåla matcher mot lag som tippas tillhöra serietoppen, 0-0 mot Östers IF och 1-0-förluster mot Degerfors IF och Halmstads BK.

Lagets fem mål har gjorts av Alexis Bbakka (2), Timothy McNeil och tongivande Enis Ahmetovic, samt att tidigare allsvenske profilen Bajram Ajeti dykt upp i Umeå och gjorde årets första balja.

Räkna med att UFC kommer att utgå ifrån 3-4-3-uppställning där tidigare Gefle IF-spelaren Viktor Frodig står i buren, där trebackslinjen hålls ihop av skicklige Dillan Ismail, att fransmannen Aurelien Norest ska styra på centralt mittfält och där nämnda Ahmetovic och McNeil får två av de offensiva platserna. Men räkna också med att formationen i försvarsspelet mer kommer att se ut som 5-4-1 eller 5-2-3, inte helt olikt hur GAIS sett ut tidigare under säsongen.

För GAIS del har vi blandat och gett lite i de sex inledande omgångarna. Det var många som hoppades att krysset i Västerås och vinsten mot Dalkurd skulle kunna vara inledningen på en positiv period, men därefter följde som bekant en förlust i Trelleborg. Makrillarna är knappa favoriter hos spelbolagen men som vanligt kommer det att behövas en strong insats för att bärga tre pinnar.

Vi fick ett snack med tränare Stefan Jacobsson som kommenterar lördagens motstånd så här:

– Umeå är ett lurigt lag som är duktiga med bollen och speluppbyggnad från egen planhalva, det gäller att vi är noggranna i försvarsspelet och inte bjuder på något. Dom försvarar sig klokt och jobbar stenhårt så jag räknar med att detta blir ännu en i raden av tuffa Superettanmatcher.

Vad tar vi med oss från matchen i Trelleborg?

– Det var en riktigt sur förlust där jag tycker att vi gör det bra första 25 och lyckas fint i att flytta runt vår motståndare. Sedan kommer dom in mer i matchen även om dom inte lyckas skapa några målchanser, förrän det uppstår ett läge där allt går rätt för dom och där vi släpper till lite för enkelt. Att dom får 1-0 där blir på ett sätt avgörande för matchen, det är svårt att anfalla och skapa lägen på ett samlat försvar vilket vi ser i andra halvlek där vi går för kvittering.

– Vi tar små steg framåt och vårt passningsspel såg i flera avseenden bra ut, men vi har en del att slipa på och då inte minst hur vi agerar i sista tredjedelen. Jag hoppas att vi kan ta ytterligare steg mot Umeå och att vi kan få fram fler chanser från våra inspel och inlägg.

Blir det några ändringar i truppen jämfört med i Trelleborg?

– Ja, Calle Elfgren Nyström och Niclas Andersén är tillbaka i truppen och ersätter Nuha Jatta och Donat Zejnullahu.

Hur står det till med de spelare som varit skadade på sistone?

– Predrag Randjelovic och Anton Snibb tränar fullt nu och är uttagningsbara till nästa match. Emil Wahlström har fortsatt problem med en baksida som inte vill ge med sig. Aiden Harvey har haft problem med en stel höft men jag tror att han kommer att vara redo för att spela match inom kort, kanske till nästa omgång.

Du hittar hela matchtruppen längre ner på denna sida.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: GAIS - Umeå FC.
När: Lördag 18/7 kl. 17.30.
Var: Matchen sänds på Dplay.
Domare: Fredrik Hansson

Köp stödbiljett
Denna vecka är det försvarsklippan Boris Lumbana som pryder stödbiljetterna och det finns tre olika varianter att välja mellan: Stödbiljett 100 kr, Stödbiljett Familj 300 kr eller Stödbiljett VIP 500 kr. Du gör ditt köp i vår nya biljettportal via denna länk. Det går också bra att Swisha till 123 018 6734.

Se matchen på Dplay
Vill du följa matchen på tv så behöver du abonnemanget Total hos Dplay. Teckna i så fall gärna ditt abonnemang via denna länk – för då går faktiskt en del av pengen till GAIS. Hittills har gaisares köp av abonnemang gett klubben drygt 40 000 kr!

Matchtruppen
GAIS huvudtränare Stefan Jacobsson har ihop med övriga ledarstaben, Fredrik Holmberg, Conor Mc Donagh och Tomas Vainio, tagit ut följande trupp till matchen.

1. Mathias Karlsson
2. Charlie Weberg
3. August Wängberg
4. Joackim Åberg
5. Nicklas Andersén
6. Carl Elfgren Nyström
7. Nikola Ladan
8. Haris Cirak
9. Paulo Marcelo
10. Mervan Celik
11. Julius Lindberg
12. Richard Yarsuvat
13. Fredrik Martinsson
14. Jesper Brandt
18. Boris Lumbana
19. Julius Johansson
24. Emin Grozdanic
33. Charfeddine Cherif

Vilka spelare är inte tillgängliga?
Följande spelare i A-truppen är inte tillgängliga i denna match:

20. Predrag Randjelovic
21. Emil Wahlström
22. Aiden Harvey
25. Anton Snibb
33. Oscar Ekman

Predrag Randjelovic, Anton Snibb och AIden Harvey bör vara redo för matchspel till nästa omgång. Emil Wahlström har fortsatt problem med en baksida och det är svårare att säga när han är redo för match igen. Oscar Ekman ska genomgå operation för en axelskada och riskerar att missa resten av säsongen.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER