GAIS matchtrupp mot IFK Värnamo

2021-05-09 2:00

Anders Fagerlund

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Under måndagskvällen styr GAIS kosan mot Finnvedsvallen för att spela nästa tidiga seriefinal.

För många gaisare så har detta varit en riktigt fin vecka. Tisdagens vändning mot Östers IF med publik på läktarna har bidragit till gott humör i de grönsvarta leden. Men nu är det dags att fokusera på nästa uppgift - och det är alltså nykomlingen IFK Värnamo. Ett lag som, precis som Atleterna, imponerat under serieinledningen.

VI fick ett snack med Stefan Jacobsson efter söndagens matchförberedande träning för att få koll på läget i laget.

Hur har veckan som serieledare varit?

– Jo tack, det har varit en bra vecka där vi satsat på återhämtning efter tisdagens match och sedan börjat bygga upp oss inför nästa drabbning.

Vad förväntar du dig av IFK Värnamo, nykomling men också tabelltvåa?

– Det är ett lag som spelar väldigt avslappnat och verkar inte alls imponerade av att vara tillbaka i Superettan. Dom vill gärna ha mycket boll men är också väldigt duktiga på att flytta bollen i djupled och ta sig fram till motståndarens straffområde. Man fyller på med mycket folk i boxen när man ska komma till avslut och har sett farliga ut så här långt.

– Dom jobbar hårt och gemensamt i försvarsspelet och har förtjänat sina poäng och sin tabell placering. Det är ett lag som påminner en del om när Jonas Thern hade Värnamo förra gången och man tog sig upp till Superettan, för den som nu kommer ihåg hur det såg ut då.

– Sedan är dom ju starka hemma, matcherna på Finnvedsvallen brukar vara en rejäl utmaning och det blir det säkert i år också.

Det är en tidig seriefinal som väntar, är det något som ni pratar om i gruppen?

– Nej, inte alls. Det viktiga är att få spelarna att förstå vad det är som gjort att vi tagit tio av tolv poäng. Var vi ligger i tabellen i omgång fyra är inget som är värt något om vi inte kan hålla uppe kvaliteten i träningar och matcher.

– I premiären mot Falkenberg hade vi marginalerna med oss, mot VSK var det lite bättre även om vi fick hjälp av deras utvisning och mot AFC var det två lag som krigade hårt men vi var lite baktunga. Alla dessa matcher har det gemensamt att alla spelarna har gjort jobbet fullt ut och att ingen försöker att gena i hörnen.

– Sedan var Öster-matchen vår bästa prestation hittills och vi lyckades då att flytta fram positionerna lite jämfört med de tidigare matcherna. Men det viktiga är att grundbultarna är på plats.

Så vad säger du till spelarna inför matchen?

– Att vi ska fortsätta där vi avslutade senast, bygga vidare på det vi gjort hela säsongen och vara väldigt noggranna i att verkligen göra jobbet.

Daniel Sterner var med vid dagens träning och såg bra ut. Är han klar för match igen?

– Nej, tyvärr får han vila även denna omgång. Nu har han fått en typ av skena som verkar hjälpa bra men sedan fick han ett mindre bakslag så han får stå över. Men Julius Johansson, som stod över Öster-matchen efter en känning i ett knä, kommer in i truppen som ett offensivt alternativ. Det innebär i sin tur att Nuha Jatta utgår ur truppen.

Hur tänker ni kring startelvan, några tankar som du kan dela med dig av?

– Nej, inte direkt. Vi kanske justerar något jämfört med senast men eftersom det såg bra ut då så blir det inte några större ändringar. Men det är viktigt att vi tänker på hur vi fördelar belastningen mellan olika spelare vilket kan handla om både startelvan och byten som vi funderar kring. Men det kan väl räcka så, startelvan håller vi på till i morgon.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: GAIS – IFK Värnamo.
När: Måndag 10/5 kl. 18.30.
Var: Finnvedsvallen.
Domare: Farouk Nehdi
Avstängda: Charlie Vindehall, Bernado Vilar, IFK Värnamo.

Följ matchen
Som vanligt kan du följa matchen via Discovery+ förutsatt att du har abonnemanget Total. Teckna ditt avtal via denna länk så får GAIS ett bidrag från Discovery+.

Matchtruppen
GAIS huvudtränare Stefan Jacobsson har ihop med övriga ledarstaben, Fredrik Holmberg, Conor Mc Donagh och Tomas Vainio, tagit ut följande trupp till matchen:

1. Mathias Karlsson
2. Daniel Hultqvist
3. Aiham Ousou
4. Joackim Åberg
5. Niklas Andersen
6. August Wängberg
7. Nikola Ladan
9. Adnan Maric
10. Adam Egnell
11. Julius Lindberg
14. Michael Kargbo
16. Johan Andersson
18. Boris Lumbana
19. Julius Johansson
24. Emin Grozdanic
26. Malkolm Moenza
32. Harun Ibrahim
33. Oscar Ekman

Vilka spelare är inte tillgängliga?
Följande spelare i A-truppen är inte tillgängliga i denna match:

Daniel Sterner får vila någon vecka till efter sin fotskada. Richard Yarsuvat är på väg tillbaka och är igång med träning på planen, men det kommer att dröja ett tag till innan han är tillgänglig för match.

Viktor Alexandersson drog på sig en spricka i foten i premiären och förväntas vara borta två-tre månader. Aiden Harvey och Donat Zejnullahu råkade ut för korsbandsskador under 2020 och kör rehab under våren. Båda bör vara tillgängliga igen framåt sommaren.

Du hittar en mer utförlig presentation av GAIS spelartrupp för säsongen 2021 via denna länk.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER