GAIS matchtrupp mot FC Trollhättan

2021-02-09 1:00

Anders Fagerlund

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Under onsdagskvällen ska GAIS trotsa kylan på Valhalla och spela säsongens andra träningsmatch. Då kommer FC Trollhättan på besök vilket kan bli ett bra kvitto på hur Grönsvart utvecklats sedan lagen möttes i februari 2020.

Vi fick ett snack med Stefan Jacobsson efter tisdagens matchförberedande träning och han berättade att han hoppas att vi kan följa upp lördagens klara 3-0-seger mot Norrby på ett bra sätt - och han berättade också om några av sina tankar inför matchen mot FCT.

I lördags vann vi över Norrby IF med 3-0, hur nöjd är du med prestation och resultat så här några dagar senare?

– Jag är väldigt nöjd med insatsen som vi gjorde och alla spelarna i båda halvlekarna förtjänar beröm. Samtliga killar jobbade stenhårt för laget under sin tid på planen och dom klarade av att leverera många av dom besked som vi ville ha.

Du efterfrågade intensitet och fart inför matchen och avseende båda delarna fick du positiva besked.

– Ja, det är ju alltid svårt att bedöma var man står utifrån bara träningar. Men vi tycker ju att det har sett väldigt bra ut under de inledande veckorna och det tog vi med oss även in i matchen. Vi har många spelare kvar sedan 2020 och nu ser vi att det året inte varit ogjort, vi har lagt mycket jobb på att utveckla vårt passningsspel och det var fint att se att vi startar på en högre nivå i år.

Var det vi som var bra eller hade Norrby en dålig dag?

– Alltså, Norrby och GAIS har ju varit relativt jämna de senaste åren men i helgen var vi det klart bättre laget. Vi spelade bra och vi lyckades hindra dom att få igång sitt spel och då finns ingen anledning att spekulera kring motståndet. Norrby blir säkert en hård nöt att knäcka i serien men i lördags var GAIS bättre.

Daniel Hultqvist blev skadad under uppvärmningen inför matchen, vet du mer om hur det är med honom?

– Han undersöktes igår men skulle träffa vår läkare idag igen för att få mer besked. Det vi tror oss veta nu är att det är någon form av bristning, men det kan behövas en magnetröntgen för att vi ska få tydligare besked. Det handlar alltså om några eller flera veckor innan han är tillbaka i alla fall.

Inte optimalt med skada på mittbackspositionen.

– Vi vill ju undvika skador rent generellt så det känns tråkigt, inte minst för Daniel själv som skulle debutera och var taggad för det.

– Men när det gäller mittbackar så tycker jag att vi fick väldigt positiva besked i lördags. Aiham Ousou och Emin Grozdanic såg väldigt bra ut både i försvarsspelet och i speluppbyggnad. Dessutom gjorde Nuha Jatta det bra i andra halvlek och hade ett av matchens bästa uppspel, han har ju faktiskt spelat mittback tidigare så det är en position som han kan klara bra.

– Alla gaisare som jag pratar med vill gärna se kontinuitet i truppen och fler egna talanger i A-laget. Då måste man också ge dom unga killarna chansen, annars kommer dom aldrig att blomma ut. Så jag menar att vi ska ha tålamod med killarna som vi har i truppen nu och stötta dom till bra prestationer.

– Sedan visade Boris Lumbana klass som mittback under förra säsongen och både Wängberg och Andersen har ju spelat där innan i GAIS, så jag är inte orolig över dom positionerna.

Idag gjorde Malkolm Moenza sin första träning med laget, hur tycker du att han såg ut?

– Malkolm är en riktigt bra spelare som kommer att tillföra mycket till laget, det känns jättebra att han kommer in och skärper konkurrensen ytterligare. Faktum är att vi diskuterade att han skulle vara med och känna lite på det i matchen mot Trollhättan, men vi bestämde till slut att det är bättre att vänta för även om han hållit igång bra över vintern så är det lite skillnad mot att spela match.

Nu väntar FC Trollhättan i nästa match och det blir ett bra kvitto på skillnaden mellan GAIS idag och för ett år sedan. Då spelade vi 0-0 mot dom på Valhalla, vad kommer du ihåg från den matchen?

– Jo, jag kommer ihåg det rätt bra. Då hade vi svårt att skapa målchanser och det såg lite trevande ut. Förhoppningsvis kan vi visa att vi har tagit flera steg sedan dess och att vi är ett bättre lag idag, även om jag vet att dom har ett kompakt och välorganiserat försvarsspel.

Vad hoppas du får ut av matchen?

– Vi jobbar vidare på samma linje och ska bygga vidare på spelet som vi visade upp mot Norrby. Sedan förra matchen har vi genomfört två lite kortare träningar, men jag tycker att det fortsatt ser bra ut så jag hoppas på ännu en bra prestation.

Blir det några förändringar i truppen?

– Bara att Daniel Hultqvist utgår och att vi får en med tredje spelare från akademin, Aram Margosyan.

Hur formerar vi laget i morgon?

– Vi kommer att fortsätta med 4-3-3 om det är den typen av formation som du menar. Vad gäller laguttagningen så kommer vi igen att fördela tiden hyfsat jämnt mellan dom uttagna spelarna, men möblera om lite i vilka som startar.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: GAIS - FC Trollhättan (träningsmatch).
När: Onsdag 10 februari kl. 18.30.
Var: Valhalla IP.

Följ matchen
Det blir tomma läktare på Valhalla men vi är glada för att kunna berätta att GP kommer att sända matchen. Läs mer om hur du kan se den på GP.se.

Matchtruppen
GAIS huvudtränare Stefan Jacobsson har ihop med övriga ledarstaben, Fredrik Holmberg, Conor Mc Donagh och Tomas Vainio, tagit ut följande trupp till matchen:

1. Mathias Karlsson
3. Aiham Ousou
4. Joackim Åberg
5. Niklas Andersen
6. August Wängberg
7. Nikola Ladan
8. Viktor Alexandersson
9. Adnan Maric
11. Julius Lindberg
12. Theodore Persson (U)
14. Jesper Brandt
16. Johan Andersson
17. Nuha Jatta
18. Boris Lumbana
19. Julius Johansson
20. Daniel Sterner
21. Fredrik Martinsson
22. Nikola Jelacic (U)
24. Emin Grozdanic
27. Aram Margosyan (U)
30. Erik Westgärds
32. Harun Ibrahim

Vilka spelare är inte tillgängliga?
Följande spelare i A-truppen är inte tillgängliga i denna match:

Youssef Fayad har fått en smäll mot ett knä och behöver vila någon vecka till, men förhoppningsvis inte längre än så. Daniel Hultqvist har en åkt på en bristning i vaden och blir troligen borta flera veckor.

Oscar Ekman, Aiden Harvey, Donat Zejnullahu och Richard Yarsuvat är på väg tillbaka efter mer allvarliga skador och är inte tillgängliga än på ett tag.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER