GAIS lånar anfallaren Jack Cooper Love från Elfsborg

GAIS är överens med IF Elfsborg om ett lån av anfallaren Jack Cooper Love. Lånet sträcker sig över säsongen 2024.

2024-01-24 9:00

GAIS

A-laget Herr

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

22-årige Cooper Love härrör från Aneby i Småland men har tillhört Elfsborg sedan 2016. Under sina år i deras akademi vann han tre SM-guld med klubbens P17- och P19-lag.

På seniornivå har han huvudsakligen varit utlånad, 2021 till Örgryte (9 matcher, 0 mål), 2022 till Skövde AIK (27 matcher, 14 mål) och 2023 spelade han elva matcher i Allsvenskan för Elfsborg (1 mål, 1 assist), samt 16 matcher för Halmstad, varav hälften från start (2 mål, 1 assist).

Hej Jack, hur känns det att komma hit?

– Det känns väldigt bra, otroligt kul, jag ser fram emot att säsongen ska dra igång och att få träffa och lära känna alla. Det är bara Filip Gustafsson som jag är bekant med sedan tidigare, från hans tid i Elfsborg.

Hur kommer det sig att du väljer GAIS?

– När jag fick veta att det fanns intresse från GAIS så fick jag till ett möte med Fidde och Nicklas Karlström. Det förstärkte min bild av GAIS, att det var något spännande på gång i klubben som kan bli väldigt bra. Jag vill vara delaktig i det äventyret som kommer med Allsvenskan och säsongen 2024.

Vad kan supportrarna förvänta sig av dig?
– De kan och ska förvänta sig en mycket hårt arbetande anfallare. Jag tror att jag framförallt kommer att användas som 9:a, med mitt presspel och att jag gärna springer mycket. Det var väl en stor anledning till att klubben var intresserad av mig. Och så ser jag fram emot att krydda det med mål, assist och en rolig fotboll med mycket glädje!

Magnus Sköldmark, teknisk direktör, kommenterar:

– Jack kommer att tillföra truppen ytterligare starka egenskaper. Han är framförallt en hårt arbetande 9:a, och kommer att bidra till att göra laget bättre i spelets alla faser. Han är dessutom användbar i fler roller i vårt system så det blir intressant att se hur vi formerar oss framöver. Jack har även visat en stark vilja att komma till oss och har ett starkt driv att fortsätta utvecklas som spelare. Sammantaget är jag mycket glad för denna lösning och passar också på att tacka IF Elfsborg för bra dialog under hela processen.

Vi har inte haft möjlighet att fotografera Jack i grönsvart tröja ännu, det kommer självklart att göras snarast.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER