GAIS kallar till upprop för Stiftelsen Göteborgs Allmänna Idrott- och Samhällsutveckling

GAIS har grundat Stiftelsen Göteborgs Allmänna Idrott- och Samhällsutveckling. Upprop för stiftelsen sker den 22:e augusti kl 17.30.

2022-08-18 11:40

GAIS

Senaste nytt

Samhälle

Huvudbild på nyhet

GAIS har grundat Stiftelsen Göteborgs Allmänna Idrott- och Samhällsutveckling. Upprop för stiftelsen sker den 22:e augusti kl 17.30, då man bjuder på ett scenprogram med bland annat Jan Rippe, styrelseledamoten Meg Tivéus, samt en inspelad intervju med hedersledamoten Jan Eliasson.

Stiftelsen har som syfte att ge stöd och utvecklingsmedel till idrott- och fotbollsklubbar i Sverige, främst Göteborg. Men också att utveckla sponsorskap och verka för hållbar samhällsutveckling med fotboll och idrott i centrum. Av den anledningen finns också flera gäster från verksamheter i Göteborgs ytterområden på plats. Michael Pirosanto, tidigare VD för Gårdstensbostäder, berättar om hur idrotten bidragit till att få bort Gårdsten från listan över särskilt utsatta områden. Neutrala ungdomsföreningen NUF från Biskopsgården finns också med. 

Under kvällen presenteras stiftelsens mål och verksamhet och inledande projekt, vilket inkluderar visionen om att på längre sikt kunna bygga en efterlängtad inomhushall för fotboll.

I stiftelsens styrelse sitter bland annat Meg Tivéus, tidigare VD för Svenska Spel, Anna Dyhre, författare och föreläsare, Tomas Korenado Andersson, VD för Specialkarosser AB, med flera.

"Vi tror att det är viktigt för Göteborgs och Sveriges framtid att näringsliv och föreningsliv krokar arm för idrottens och ungdomars utveckling. Det gör vi möjligt via en stiftelse, där de som vill bidra till den här utvecklingen kan mötas kring samhällsnyttiga projekt. Därför hoppas jag att så många som möjligt närvarar vid det här uppropet, och berättar vidare om projekten" säger entreprenören Bengt Jildmalm som är styrelseordförande i stiftelsen.

Är du intresserad av att delta vid uppropet, kontakta:

Bengt Jildmalm

bengt.jildmalm@primar.se

0708-711716

Foto: James Lee / Unsplash

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER