GAIS i Musikhjälpens bur i Göteborg - och bössa med tävling!

Bidrag till Musikhjälpen 2022 kommer gå till att öka tryggheten och förbättra tillvaron för barn och unga under 18 år som lever i pågående flyktsituationer runtom i världen. Missa inte när GAIS-spelarna kliver in i buren på Kungstorget, och delta i tävlingen!

2022-12-10 17:45

GAIS

Samhälle

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

GAIS vill självklart hjälpa till, och särskilt när Musikhjälpens bur i år placerats i Göteborg! Den 12 december låser Musikhjälpen in Oscar Zia, Tina Mehrafzoon och Klas Eriksson i en glasbur på Kungstorget. I en 144 timmar lång direktsändning ska de engagera hela Sverige i temat ”För en tryggare barndom på flykt från krig”.

Fredag den 16:e december ca kl 18.30 kliver representanter från GAIS A-trupp in i buren för ett samtal med programledarna. Kom dit och visa det grönsvarta stödet, eller följ sändningen via P3 eller SVT Play!

Lägg en slant i GAIS insamlingsbössa och bli hedersgäst på en hemmamatch! Alla som lägger minst 50 kr i bössan är med i tävlingen, och självklart siktar vi mot att samla in mer än de andra göteborgsklubbarna! Gå till GAIS tävling >

Så kan ditt bidrag till Musikhjälpen göra skillnad

Det kan handla om att ge fler barn möjlighet att gå i skolan, till exempel genom att sätta upp tillfälliga skolor eller bidra med undervisningsmaterial. Att lära sig räkna, läsa och skriva är avgörande för barns framtidsutsikter. Att gå i skolan ger meningsfullhet och ökar tryggheten, bland annat minskar risken för barnarbete.

Bidrag till årets insamling kan också gå till att skapa barnvänliga platser i flyktingläger där barn kan få psykosocialt stöd och prata om svåra upplevelser, eller bara leka och ha kul en stund. Barn kan också få hjälp att hitta anhöriga som de skiljts från.

Bidrag kan också gå till insatser som stärker fysisk och mental hälsa bland barn på flykt, genom till exempel vård och vaccinationer. Det kan också handla om att säkra tillgången till rent vatten, näringsriktig mat och toaletter.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER