GAIS Futsal Dam i SM-final på lördag

Nu på lördag den 19 mars så spelar GAIS Futsal Dam SM-final för tredje året i rad, och den för året nya tränaren Lalo Rojas har chansen att leda Atleterna till sitt första SM-guld.

2022-03-18 1:00

GAIS

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Nu på lördag den 19 mars så spelar GAIS Futsal Dam SM-final för tredje året i rad, och den för året nya tränaren Lalo Rojas har chansen att leda Atleterna till sitt första SM-guld. Biljettförsäljningen rullar på bra och det verkar som att det finns goda möjligheter till att matchen blir slutsåld! Vill du gå på matchen rekommenderas du därför till förköp via biljettkiosken.se.

GAIS Futsal bildades 2015, och trots att det kanske inte gått jättebra för herrarna som just nu håller till i division 2 så har det gått desto bättre för damerna! Man tog sig genom årets seriespel obesegrade och mäktade även med två vinster mot IFK Göteborg, något som borde få även den mest bittra gaisare att dra på smilbanden.

I laget huserar inte mindre än fem landslagsaktuella spelare, det kan alltså vara bra att hålla ett extra öga på Malin Fors, Malin Larsson, Ida Wallenius, målvakten Hilma Lundqvist och skyttedrottningen Tove Sjödin som smällt till med hela 18 mål under säsongen.

Med två SM-Silver i bagaget är vi många som håller tummarna för tjejerna på lördag! Jag slog huvudtränare Lalo Rojas en signal för att höra vad han hade att säga om matchen och hans tankar kring sin första tid i GAIS.

Först och främst, hur känns det i GAIS, hur är dina intryck av det så här långt?
-Jag trivs jättebra i GAIS! Jag var lite osäker i början men pratade med ledare och spelare i GAIS som jag jobbat med innan och dom hade bara positiva saker att säga, så valet var inte särskilt svårt. Att det fanns många spelare som jag kände och jobbat med innan var såklart en stor faktor. Mottagandet och allt runt om har verkligen varit fantastiskt!

Hur är stämningen i laget inför matchen? Efter två raka SM-silver kan jag tänka mig att det är många som är rejält revanschsugna?
-Stämningen i laget inför matchen är på topp, sen är det ju så att dom har varit med i två finaler och man kan verkligen se på vissa av tjejerna att dom har den här hungern efter “pricken-över-iet” alltså SM-guldet. Man ser verkligen hur taggade dom är och hur mycket dom vill detta. Hela truppen förtjänar en eloge för hur dom har jobbat för varandra under året!

Jag har förstått att det finns ett gäng spelare i laget som är aktuella för landslaget och landskampen mot Slovakien. Finns det några spelare förutom ovan nämnda landslagsspelare du tycker att man ska hålla ett extra öga på som ny futsal-besökare?
-Många gillar ju My som både gör och ger väldigt mycket för sitt lag, sen finns det väldigt många andra spännande spelare i truppen bland annat Jennifer Johansson som jag har haft innan i IFK Uddevalla som är en fantastisk spelare att ha och göra med! Tilda Andreasson är också en spelare som är värt att hålla ett extra öga på, det finns få tjejer i Sverige som besitter samma teknik och bollbehandlingsförmåga som hon gör!

Vilken typ av futsal kan vi besökare förvänta oss nu på lördag och för den delen i framtida matcher? Hur skulle du beskriva GAIS Futsal rent spelmässigt?
-GAIS Futsal i år är ett lag med ett väldigt aggressivt försvarsspel, vi står väldigt högt upp och försöker vinna bollen högt i banan för att inte låta motståndarna få den tid dom behöver för att bygga upp något. Anfallsspelet spelas med få tillslag, skickliga kombinationer och att känna sig trygga med bollen - det är det som GAIS har stått för i år iallafall.

Det verkar ju som att matchen kan bli slutsåld, hur mycket hade det betytt för er med det extra stödet?
-Det känns verkligen jätteskoj att hallen verkar bli full, det gör väldigt mycket skillnad och vi hoppas att det blir en riktig fest och att tjejerna känner av det! Det känns verkligen som att det blir en fördel med så så mycket hemmapublik och det kommer hjälpa tjejerna att lyfta sig ytterligare några procent!


Vi tackar Lalo som tog sig tiden och önskar honom och tjejerna lycka till på lördag!

Text: Elis Järnepalm


Vad:
GAIS Futsal Dam - Djurgårdens IF FF Futsal Dam (SM-Final)

När: Lördag 19/3 kl 15.00

Var: Lundenhallen



Är det så att du som läser detta har lust att hjälpa GAIS Futsal så behöver dom hjälp både i form av publikvärdar och bollflickor/pojkar inför den stundande SM-finalen, vill du eller någon du känner hjälpa till med detta kan man skicka ett mail till fredrik@gaisfutsal.se

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER