GAIS blir Hjärtvänlig partner till Hjärtuppropet

GAIS blir som första idrottsförening Hjärtvänlig partner, och kommer i samarbete med Hjärtuppropet arbeta för fler tillgängliga hjärtstartare och ökad kunskap om hjärt-lungräddning, HLR.

2023-09-04 13:00

GAIS

Samhälle

Senaste nytt

Akademin

Huvudbild på nyhet

GAIS kommer att uppmärksamma samarbetet vid matchen mot Helsingborgs IF på Gamla Ullevi den 17:e september, då Hjärtuppropets representanter finns på plats för att berätta mer om initiativet. I samarbetet ingår också att utbilda ett urval av ungdomstränare och annan personal i HLR, för att de i sin tur ska kunna utbilda andra.

Klubben kommer även att samla in pengar för att sätta upp fler tillgängliga hjärtstartare, hjärtstartare som alltså inte är inlåsta, i Göteborg.

- Det är precis sådana här föredömen vi behöver i föreningslivet i Sverige säger Hjärtuppropets initiativtagare Björn Jadeland. Att ungdomarna i samhället får lära sig hur man räddar liv är något som ligger Hjärtuppropet varmt om hjärtat.

- Vi som verkar i idrottsvärlden blir regelbundet påminda om att närheten till en hjärtstartare och kunskapen om hur man använder den räddar liv. Det kan drabba någon på planen eller någon i publiken. Genom att investera i både utbildning och utrustning så kan vi hjälpa fler. Sen hoppas vi förstås att det här inspirerar fler idrottsföreningar till att göra detsamma, säger GAIS akademichef Sebastian Lindström.

- Engagemanget från idrottsföreningar, näringsliv och andra organisationer ökar, det märker vi då många nu hör av sig till Hjärtuppropet och vill bli Hjärtvänlig Partner vilket är glädjande. Skall bli väldigt kul och spännande att jobba tillsammans med GAIS, säger Niklas Waldenström, projektledare Hjärtuppropet.

Vi välkomnar alla att komma till Gamla Ullevi för Hjärtmatchen mot Helsingborg den 17 september. Läs mer om Hjärtuppropet här >

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER