GAIS anställer Erik Bergkvist som säkerhetschef

GAIS anställer föreningens tidigare medarbetare Erik Bergkvist som säkerhetschef, med start i januari.

2023-12-18 15:30

GAIS

Klubben

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

2024 står vi inför större utmaningar när det kommer till säkerheten kring matcharrangemangen, såväl på hemmaplan som vid bortamatcher. Det omfattar dels de större publiklagen som vi ska möta i Allsvenskan, men även befintliga och kommande krav på elitklubbarna att garantera säkerheten på arenorna, samt det allmänna säkerhetsläget i landet. GAIS styrelse och ledning har därför valt att tillsätta en tjänst, med tillträde i januari 2024, för att klubben på bästa sätt ska kunna ta sitt ansvar i dessa frågor.

Klubbchef Magnus Sköldmark:

– Under 2023 har evenemangssäkerheten skötts med den äran av Jacqueline ”Jackie” Kapronczai, och vi vill rikta ett extra tack till henne för allt hon gjort för GAIS, när hon nu går vidare i karriären. Nu får klubben en säkerhetschef i form av Erik Bergkvist, som har gedigen erfarenhet av området från sin roll som evenemangsansvarig för Göteborgsvarvet och rådgivande resurs vid andra stora idrottsevenemang. Dessutom känner han klubben och våra supportergrupperingar väl från sin tidigare period som anställd i GAIS.

Erik Bergkvist:

– Det känns väldigt spännande att komma tillbaka till GAIS och inte minst till Allsvenskan. Möjligheten uppstod då GAIS hörde sig för om tips på möjliga kandidater till jobbet. Dialogen utvecklades till ett spännande förslag som jag tackade ja till. Jag har gaisat lite i periferin de senaste åren. Men värmen jag möttes av i Jönköping, som var första bortamatchen på länge, var verkligen fin att känna. Den fick upp lågan för mig.

– Vi ser verkligen fram emot att få Erik som kollega, och är övertygade om att han kommer kunna axla ansvaret i Allsvenskan mycket väl, avslutar Magnus Sköldmark.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER