Försäljningsläget för årskort och medlemskap

För första gången på väldigt länge har vi kunnat starta försäljning av årskort och medlemskap direkt efter avslutad säsong. Efter tre veckors försäljning stämmer vi av läget kring både årskort och medlemskap med privatmarknadsansvarig Johanna Ageborg.

2023-12-04 9:10

GAIS

Klubben

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Hur ligger vi till med försäljningen?

– Tre veckor efter starten har vi sålt 1080 årskort och 1280 medlemskap, och då har vi ännu inte förnya GAIS ON!-årskort eller räknat med partners. Som en jämförelse, under de tre första veckorna av försäljning förra året låg vi på 438 årskort respektive 874 medlemskap.

Hur mycket räknar du med att sälja under julmarknaden?

– Vi sålde ungefär 150 st årskort och 100 medlemskap förra året, och nu ser vi ju att fler än vanligt har löst båda delar i förväg, men jag hoppas ändå på att vi ska hamna någonstans däromkring även i år.

– Den här julmarknaden kommer vi lägga in årskorten och medlemskapen digitalt direkt, istället för att man fyller i ett papper som varit fallet tidigare. För att undvika alltför långa köer vill jag uppmana de som själv kan lösa sitt årskort och medlemskap digitalt att göra det innan eller efter julmarknaden, så ger vi plats åt de som inte har den möjligheten.

Vad är målsättningen på årskort respektive medlemskap?

– Totalt sett ökade vi antalet årskort mellan 2022 och 2023 med ungefär 35% och vi satsar på minst samma ökning till 2024, vilket skulle innebära strax under 2300 årskort till privatpersoner, inkluderat GAIS ON!.

– Vi hamnade nästan exakt på 3000 medlemskap 2023. Styrelsen reviderade målet för antal medlemmar till 5000 medlemmar 2025, bland annat eftersom den som skulle drivit medlemsfrågan lämnade styrelsen i förtid. Vi siktar på 4000 medlemmar 2024.

För den som har både årskort och medlemskap så ingår även träningsmatcher och Svenska Cupen, och i gruppspelet vet vi att det blir en hemmamatch mot Örgryte. Kan du berätta något om biljettupplägget för den matchen, som med största sannolikhet kommer spelas på Bravida?

– Det är inte 100% spikat än, men den som minns hur vi gjorde när vi skulle möta IFK Göteborg i Svenska Cupen 2023 kommer att känna igen sig. Det som var så fantastiskt med den matchen var att vi kunde vara så många gaisare på plats, och planen är att det blir ett liknande upplägg, det vill säga förtur för årskortsinnehavare och medlemmar att boka extrabiljetter. Vi vill givetvis att det ska bli minst lika bra grönsvart tryck den här gången.

Du är ju även ansvarig för klubbens souvenirer, är det något kul på gång inför julhandeln?

– Det är det absolut! Vi har en hel del nya kläder och prylar på ingång; t-shirts, tröjor, glas, muggar, flaggor, väskor med mera, och inte minst en särskild jubileumskollektion som är framtagen med anledning av 130-årsjubileet nästa år. Man kommer både kunna beställa julklappar via webshopen och givetvis handla på plats på julmarknaden i Nordstan den 17:e december.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER