Förlust mot Torns IF

Den tröga starten straffade sig och atleterna kammade noll i Lund. Det blev till slut 4-2.

2022-08-21 13:20

Mikael Engelbertsen

A-laget Herr

Matchen mellan Torns IF och GAIS spelades på Stångby IP i strålande solsken. Gräs var underlaget för dagen och Stångby kan ändå klassas som en av de mer pittoreska arenorna GAIS spelat på i år. Torn kom ut ur startblocken otroligt taggade med en hög och aggressiv press. Lundalaget skrapade fram både halv- och helchanser. GAIS hade svårt att få igång sitt spel och fick för det mesta kontra men gjorde det vasst. Ben Morris fick ett fint vänsterläge men fick ingen bra träff på bollen och Kargbo var helt fri efter en retur men slog bollen utanför. Torn fortsatte trumma på och till slut kunde de också bryta dödläget. De bröt en boll högt och efter en löpduell kunde Torns anfallare Noah Christoffersson sätta 1-0 med ett hårt och välplacerat skott. GAIS åt sig sakta in i matchen med mer bollinnehav och kvitteringen var en fin upprullning och dribblingsaktion av Gustav Lundgren. Han fick bollen vid straffområdet gjorde sin gubbe och la in bollen i bortre hörnet. Vi hade 1-1 i halvtid, ett resultat som GAIS kunde vara nöjda med.

Atleterna gjorde två byten i paus, in kom Joackim Åberg och Filip Gustavsson. Ut gick Axel Norén och Jonas Lindberg. I andra halvlek kom GAIS ut med mer energi och ett större bollinnehav än första halvlek. Torn fick ägna sig för det mesta åt kontringar men var inte helt ofarliga. Även Mervan Celik byttes in efter ett tag och det var han som skulle ge GAIS ledningen i matchen efter ett fint spel på vänstersidan. Med ett helt öppet mål kunde Mervan enkelt raka in 2-1 och sitt första mål sedan återkomsten. Efter målet slappnade GAIS av något och Torn skapade en del bra chanser men det var efter en luftpastej från backlinjen som kvitteringen skulle komma. En Torn-spelare vann nickduellen utanför straffområdet och nickade ned bollen till en lagkamrat som i fritt läge kunde placera in bollen bakom Krasniqi. Det var även Torn som skulle få sista ordet i den här matchen. Efter att matchen hamnat i gungning under de avslutande minuterna nådde bollen Noah Christoffersson och återigen genom en fin aktion kunde han med ett hårt avslut utanför straffområdet avgöra matchen till Lundalagets fördel. Det blev även tillslut 4-2 efter att GAIS slarvat i slutet i eget straffområde. Den tröga starten straffade sig och atleterna kammade noll i Lund. Nästa vecka ställs GAIS mot Trollhättan hemma på Gamla Ullevi.