Förlust mot IFK Värnamo i en tuff match

GAIS stod upp starkt mot ett allsvenskt IFK Värnamo på Ljusseveka men föll kort, efter ett mål i början av andra halvlek.

2022-02-26 1:00

GAIS

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

GAIS stod upp starkt mot ett allsvenskt IFK Värnamo på Ljusseveka men föll kort, efter ett mål i början av andra halvlek.

Ett soligt Ljusseveka fick se försenad matchstart med 5 minuter på grund av ett problem med en målbur. Endast en förändring i startelvan från den senaste matchen där Axel Norén fick göra sin tävlingsdebut istället för Joackim Åberg som missade matchen på grund av en skadekänning, Viktor Krüger tog steget upp till en mittfältsroll.

Matchen inleddes intensivt med högt tempo och tuffa dueller. Redan i den andra minuten kom Gustav Lundgren loss ensam mot Värnamos målvakt men lyckades inte runda honom. Det höga tempot skulle fortsätta halvleken ut och GAIS klarade av det bra med fin bollhantering och skickliga passningar. I den 23:e minuten gjorde Erik Krantz en skicklig reflexräddning efter ett Värnamoinlägg som styrdes mot mål. Den efterföljande hörnan resulterade i att Krantz återigen prövas genom ett hårt skott som returen petas in i mål, men linjedomaren flaggar för offside. Första halvlek sammanfattas med att GAIS var skickliga på att hålla bollen inom laget och de två divisioners skillnad lagen emellan inte är särskilt tydlig.

GAIS fick uppleva en tuff start på andra halvlek efter ett lågt Värnamoinlägg som rinner genom GAIS-försvaret och når Antonsson som kan placera in bollen i nät. Under den andra halvleken har IFK Värnamo större delen av spelet men GAIS svarar med strukturerat försvar och goda försök till att bryta spelmönstret. För andra matchen i rad fick den nyss fyllda 18-åringen Wiggo Hjort chansen att komma in och visade på prov på skickliga löpningar och dribblingar. I den 72:a minuten får Krüger bollen vid fötterna efter en misslyckad rensning och han lyckas få iväg ett tungt skott som Värnamomålvakten klarar av att rädda.

I slutskedet av matchen började GAIS komma närmare och skapa chanser, men kom aldrig tillräckligt nära i den sista tredjedelen. GAIS visar på att man kan stå upp bra mot ett allsvenskt motstånd och att det har gjorts framsteg i veckan, främst försvarsmässigt. En insats som visar på att laget är på god väg att bli samspelt inför säsongsstart i april.

Text: Melker Perem

Matchen i korthet

Laget: Krantz, Youla, Norén, Grozdanic, Andersén, Krüger, Gustafsson, Lindberg, ('46 Jatta), Morris, Kargbo, Lundgren, ('71 Hjort)

Målen: 1-0 Antonsson (48)

Varningar: Andersén (84)

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER