Förlust i Skåne på Valborgsmässoafton

Valborgsmötet mellan Ängelholms FF och GAIS slutade i grönsvart besvikelse. Skåningarna kämpade sig till 3 mål i andra halvlek och slog därmed GAIS enda.

2022-04-30 19:40

GAIS

A-laget Herr

Fyra busslaster gaisare åkte ner till ett blåsigt men soligt Skåne på Valborgsmässoafton för att möta Ängelholms FF på Ängelholms IP. Redan efter startsignalen tryckte de gulblå ÄFF på och visade en stor kämpaglöd.

Detta ändrades dock i sjunde minuten då Henriksson i tröja 21 lyckades få bollen att in i målet och gav GAIS ledningen med 0-1. Därefter fick GAIS upp lite mer krigaranda.

Resten av första halvlek var under grönsvart kontroll med flera uppspel och kamper utanför ÄFF:s mål. Jonas Lindberg och Gustav Lundgren hade en del fina, stabila uppspel och bra passningar. Dock nådde det inte hela vägen fram och någonting hände när det blev dags att komma till avslut. Flera gånger såg det ut som grönsvart skulle utöka sin ledning, men efter att bollen studsat runt framför målet slutade alla anfall mållöst.

ÄFF jobbade med mycket kontringar från sin nummer 9 och 21, speciellt 21 var farlig på sin kant där han vid upprepade tillfällen kunde ta sig förbi GAIS försvar. Detta spel fortsatte de med in i andra halvlek och försatte GAIS i flera stressiga situationer.

I 57:e minuten blir det straff för ÄFF efter en frilägeskapning från Norén. Krasniqi räddade skottet till supportrarna jubel, men atleterna hann inte försvara mot returen som gick över den liggande målvakten och in i nätet. ÄFF kvitterade och nu var det deras tur att pressa medan GAIS föll in i ett liknande hemåtspel som de förra säsongerna.

I 63:e minuten gör GAIS tre offensiva byten och tempot ändras ännu en gång till grönsvart fördel. Det följer några snabba uppspel av Kargbo och Morris, dock inget som tar sig in i mål. Sex minuter efter kvitteringen tar ÄFF ledningen med ett nickmål av sin snabba, skickliga Danielsson i tröja 21 som gång på gång tog sig förbi det grönsvarta försvaret.

Klacken fortsatte att sjunga trots motgångarna. Det blev jobb fram och tillbaka över plan med mycket felpassningar från GAIS, men även några anfall och i 80:e minuten var det nära att det blev mål då bollen studsade på gula och grönsvarta ben framför skåningarnas mål. Sedan i 84:e minuten steg hoppet med en frispark av Grozdanic utanför straffområdet. Bollen studsade i famnen på ÄFFs målvakt och hamnar framför Wängberg som skjuter i ribban och ut.

Det sker ett par byten till, ÄFF får en frispark framför GAIS mål som atleterna försvarar sig från. Många bollar missar dock gaisarna och hamnar hos Ängelholm och matchen avgörs när ÄFFs nummer 9 springer framför GAIS spelare - publiken vrålar offside - runt Krasniqi som lämnat målet för att möta bollen, och enkelt lägger in den i GAIS mål.

Besvikelsen svider när domaren blåser av efter 95 minuter, men hoppet om Återtåget lever ännu kvar i gaisarna.

Text: Julia Thimberg Silfwerling

Matchen i korthet

Laget: Mergim Krasniqi - August Wängberg (Viktor Alexandersson 86’), Axel Norén, Emin Grozdanic, Harun Ibrahim - Axel Henriksson (Niklas Andersen 75’), Viktor Krüger, Jonas Lindberg (Ben Morris 63’) - Gustav Lundgren, Richard Friday (Filip Gustavsson 63’), Julius Lindberg (Michael Kargbo 63’)