Förlust för damerna mot Qviding FIF i andra DM-matchen

Valhalla var välfyllt när damerna mötte division 2-laget Qviding FIF i sin andra DM-match. Motståndet var tufft, och GAIS besegrades med 7-1. Matchfoto: Kewin Bertilsson

2024-04-07 13:15

Hedda Seebass

A-laget Dam

I måndags tog GAIS en välförtjänt seger mot division 3-laget Torslanda IK i första DM-matchen. Belizel var i toppform och gjorde två mål för grönsvart! Igår var motståndet desto tuffare. Även om Qviding var det överlägsna laget under matchen, speglade resultatet på 7-1 inte helt matchbilden.

Den första halvleken blev en målrik tillställning där Qviding tidigt visade vart deras främsta styrka låg - i fasta situationer. GAIS hamnade snabbt i underläge när hemmalaget lyckades peta in 2 mål på hörnor under matchens tio första minuter. Hemmalaget låg högt i press. Med ett GAIS som inte spelade tillräckligt kompakt, lyckades Qviding flera gånger hitta yta för anfall. Hedström var minst sagt sysselsatt på sin mittbacksposition, och räddade grönsvart ur flera farliga situationer. En annan som hade att göra under matchen var Larsson, som trots ett antal insläppta mål visade upp stabilitet och säkerhet i målet för grönsvart.

GAIS hade sina ögonblick av fina anfall när bland annat Marcelind och Kalméus lyckades fördela boll framåt. När en potentiell reducering låg i luften för grönsvart, fick istället Qviding en billig frispark blåst till sin fördel som blev till 3-0 för hemmalaget. 4-0 kom tätt därefter genom ännu en hörna.

När Qviding började dra ifrån på resultattavlan, blev GAIS spel allt mer stressat. Det missades en och annan passning i uppspelsfasen, vilket resulterade i ytterligare lägen för Qviding. När omställningarna kom och grönsvart hade möjlighet att kontra, var det få som hann följa med upp i offensiven innan bollen slogs iväg.

Matchens höjdpunkt kom i minut 29 när GAIS fick en frispark. Det blev högljutt på läktaren när Kalméus gick fram och självsäkert tryckte in bollen i nät. Den nyfunna energin från målet höll sig dock bara i några minuter. Qviding utökade strax därefter sin ledning till 5-1 efter att bollen olyckligt nog styrdes in via Hedström i egen bur.

Andra halvlek höll GAIS ihop det något bättre, vilket gjorde att målen från hemmalaget blev desto färre. 6-1 gjordes under ännu en hörnsituation, och 7-1 kom när ett felpass från GAIS håll ledde till skottläge för Qviding.

Qviding hade kontroll över spelet och var snäppet bättre på alla positioner. Satt i underläge tidigt i matchen, hade grönsvart svårt att hitta sitt spel. Trots svårt motstånd, visade GAIS på envishet genom hela matchen och var inte långt ifrån 7-2 i slutminuterna.

Stort tack till alla supportrar som var på plats på Valhalla - ni är otroliga! Med en grönsvart läktare som bjöd på sång och applåder och spelare på plan som kämpade till slutsignal så var GAIS-hjärtat varmt trots resultatet.