Förlust för damerna i träningsmatchen mot Hönö

Under lördagen bar det av upp till norra skärgården för GAIS damlag. Hönö IS stod för motståndet i den fjärde träningsmatchen. Trots övertag spelmässigt fick GAIS ta färjan hem med sin första förlust i bagaget. Matchfoto: Kewin Bertilsson

2024-03-17 18:00

Hedda Seebass

A-laget Dam

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Med många hårda och intensiva närkamper redan från start, märktes det att det skulle bli en tuff match på Hönö Arena under lördagen. Hönö startade matchen stabilt med ett flertal anfall, men GAIS tog ganska snart över taktpinnen.

Första halvlek bestod av effektivt presspel från GAIS håll. 1-0 kom i 6:e minuten efter en vacker överlappning mellan Belizel och Engman - en duo som tillsammans skapade läge efter läge för grönsvart. Engman utnyttjade sin snabbhet flertalet gånger på de djupledsbollar som Pernsved levererade från sin vänsterkant. På andra kanten fanns Svenninghed, som i lördags gjorde matchdebut i GAIS-tröjan. Svenninghed har tidigare spelat i Häckens F17-lag.

Trots att GAIS hade det bättre spelet, var Hönö absolut inte ofarliga. Det skapades en del lägen även från deras håll, till största del i form av kontringar där de snabbt ställde om till anfall. Dock möttes de av en stabil försvarsformation från GAIS, där Hedström visade upp en trygg prestation på sin mittbacksposition med Hermansson och Karlsson som stöd vid sin sida.

2-0 hängde i luften under hela första halvlek. Grönsvart var kontinuerligt först på boll och passningsspelet flöt smidigt och effektivt. De skapade flera lägen, men lyckades inte få till sina avslut.

Duvald Karlsson gjorde tre byten i offensiven under paus - in kom Marberg, Dellmer och Segerholm med mycket attityd och vilja. Med en dryg kvart spelad gick GAIS målskytt Belizel av plan och ersattes av Werner som fortsatte pressen uppåt. Andra halvlek präglades likt den första av hårda närkamper och många anfall från GAIS håll. Frustrationen blev allt mer påtaglig i grönsvart när chanserna fortsatte skapas utan att ge resultat. I 68:e minuten kom kvitteringen som en blixt från klar himmel. GAIS energi sjönk, och Hönö fick allt mer utrymme i matchen. Bollen befann sig plötsligt övervägande på GAIS planhalva, och strax över 10 minuter senare petade Hönö in ännu ett mål och sedan ett tredje.

I sista minutrarna kom Werner fri men fälldes precis vid Hönös strafflinje. Domaren friade situationen och höga protester utbröt från Hönö Arenas lilla träläktare som var övervägande grönsvart. Vid slutsignalen möttes damerna av höga applåder från sina supportrar. GAIS gjorde en väldigt bra match, men lyckades dessvärre inte sätta sina chanser. Denna gång speglade resultatet inte insatsen.

Nästa helg möter damerna IK Virgo. Matchen spelas den 23 mars kl 12:30 på Guldheden Södra 1. Vi ses där!

Matchen i korthet:

Laget: Wilma Lundin, Elin Hedström, Linnea Karlsson (Tilda Salmeron 71’), Sofia Jacobsson, Tilde Svenninghed (Kayla Dellmer 45´), Elin Pernsved (Tilde Svenninghed 80´), Smilla Engman (Jennifer Segerholm 45’), Filippa Marcelind (Isabelle Wallström), Amanda Hermansson, Ellinor Wallgren (Lava Marberg 45’), Zara Belizel (Emma Werner 63’)