Fjärde raka segern efter vinst mot Åtvidabergs FF

GAIS mötte i Ettan Södras fjärde omgång Åtvidabergs FF i en match som dominerades starkt av GAIS som dock hade svårt att förvandla chanserna till mål.

2022-04-25 10:00

GAIS

A-laget Herr

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

GAIS mötte i Ettan Södras fjärde omgång Åtvidabergs FF i en match som dominerades starkt av GAIS som dock hade svårt att förvandla chanserna till mål. Inför matchen sa Viktor Krüger att han var nöjd med att GAIS hade varit svåra att göra mål på och denna trend ser ut att fortsätta med tredje raka hållna nollan efter kvällens match.

Matchen började positivt från GAIS där man hade större delen av bollinnehavet och ett antal offensiva försök. I den 18:e minuten fick vi se matchen enda mål efter en hörna som landade i straffområdet och efter lite flipperspel runt bollen lyckades Axel Henriksson smälla till bollen med sin vänsterfot in i mål.
Efter målet hade matchen sin långsammaste period som präglades av få chanser åt båda håll samt flera skadeavbrott.


I slutet av första halvlek kunde GAIS skapa lite fler chanser. I den 45:e minuten kom en omställning efter ett farligt Åtvidabergs-anfall som ledde till att Henriksson sköt bollen på halvvolley hårt i ribban.

Även andra halvlek inleddes med ett hungrigt GAIS som inte var sena med försök till utökning av ledningen. Lundgren placerade ett skott strax utanför målet efter en frispelning och bara minuter senare slog Jonas Lindberg ett fint inlägg till en ensam Kargbo vid bortre stolpen som inte lyckas stöta bollen på mål.
I den 67:e minuten blev Richard Friday inbytt med hög energi och var involverad i de flesta av chanserna på slutet av matchen. Ett av Fridays farliga lägen kom i den 72:e minuten där han lyfte upp bollen i luften innan han sköt bollen i ribbans undersida.

Matchen sammanfattas med att GAIS står för en dominant insats mot ett Åtvidaberg som inte hade mycket att säga till om. GAIS skapade många chanser, framförallt under andra halvlek och var betydligt närmare att utöka ledningen än vad Åtvidaberg var att kvittera.


GAIS lyckas att fortsätta sin fina trend med stark och ogenomträngligt försvarsspel men tyvärr fortsätter även trenden med snål målproduktion. Vi fick dock se den match med flest antal klara målchanser hittills under seriespelet och ifall avsluten hade varit något bättre eller ifall målramen skulle vara på GAIS sida, hade man kunnat vinna med ett par fler mål.

Text: Melker Perem

Matchen i korthet

Laget: Krasniqi, Wängberg, Norén, Grozdanic, Ibrahim, Jatta (93’), Henriksson, Gustafsson (67’),  Krüger, Jo Lindberg, Andersen (83’), Lundgren, Kargbo, Friday (67’), Morris, Ju Lindberg (83’)

Målen:
1-0 Axel Henriksson (‘18)

Publik: 1851 (bara gaisare)

50/50-lotteriet: Vinnande nr 21107, kontakta info@gais.se för att hämta ut din vinst!

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER