Felix Karlsson blir fysioterapeut för A-laget

Fysioterapeuten Felix Karlsson ansluter till GAIS medicinska team, och blir parhäst med Anders Carlsson i att hålla A-truppen hel.

2023-01-17 10:45

GAIS

A-laget

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Fysioterapeuten Felix Karlsson ansluter till GAIS medicinska team, och blir parhäst med Anders Carlsson i att hålla A-truppen hel. Den snart 25-årige Karlsson kommer senast från en liknande roll i Norrby IF.

– Rollen som fysioterapeut utökas 2023 med även delansvar fys, vi har sökt efter rätt kompetens och hälsar Felix välkommen till tränarteamet, säger klubbchef Magnus Sköldmark.

Felix, ryktet säger att du inte är en fotbollskille egentligen?

Det är sant! Jag spelade hockey, först i Frölunda upp till U16, sen gick jag hockeygymnasium i Borås, började spela i Borås Hockey men även jobba med fysträning och som fysioterapeut som jag utbildade mig till. Sedan fick jag göra samma sak i Norrby IF fast med fotboll då. Men jag kommer från Billdal från början, så nu delar jag tiden mellan GAIS och min klinik i Borås.

Och du är helt ny på Gaisgården?

Ja, jag började för en vecka sedan. Jag kommer vara på plats vid varje träning, förbereder spelarna inför träning, finns tillgänglig om det skulle krävas akut omhändertagande och liknande. Men sen har jag Anders som sitter på lång erfarenhet och vi kommer att bolla mycket. Förhoppningsvis kan jag framöver även hjälpa till att utveckla fysträningen eftersom det är något jag har kompetens kring.

Hur är det fysiska skicket på truppen så här i januari?

De är i bra skick tycker jag! Visst finns det några som haft en lång och tuff karriär och har ett och annat som hänger i, men överlag är det en bra grund.

Brukar fotbollsspelare på den här nivån vara bra på att ta hand som sina kroppar?

Det kan vara väldigt olika, mycket beror på vilken utbildning man fått som spelare och vilket ansvar man tar. Men här tycker jag det är många som har en bra skolning, god kunskap om hur deras kroppar fungerar och hur de ska hantera det. Det kan nog Anders ta åt sig äran för, han gör ett jättebra jobb.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER