Edvin Becirovic klar för GAIS

23-årige anfallaren Edvin Becirovic har skrivit på för grönsvart! Kontraktet är skrivet på två år och han ansluter till truppen i januari.

2023-11-07 16:00

GAIS

A-laget Herr

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Välkommen till GAIS Edvin, hur känns det här?

- Det känns superbra att ha det klart! Vi har snackat en tid nu, men nu är det helt klart.

Vad har du för relation till GAIS?

- Inte mer än att jag spelat mot GAIS, dels med Värnamos U17 och U19, men även i Superettan. Då slog vi er!

- Ja, det var första gången vi fick upp ögonen för Edvin, inflikar Magnus Sköldmark.

- Sen känner jag ju Emin Grozdanic, och även Michael Kargbo som jag spelat med i Värnamo, och de talar bara gott om GAIS.

Nu ska du lämna Småland för första gången i karriären?

- Ja, nu får man testa det riktiga proffslivet. Det känns bra att få byta miljö, komma till en större stad och en större klubb.

Hur skulle du beskriva dig som spelare?

- Jag är en hårt jobbande spelare, sätter laget före jaget. Jag är bra på att springa och att skjuta! Men Fidde har sagt att han ser mig både som en anfallare och en ytter, och jag spelar där han vill ha mig.

Du har ju gjort en resa från Ettan Södra till Allsvenskan med Värnamo, nu kommer du till en klubb som tagit samma väg, tror du att det hjälper dig?

- Ja, jag vet vad som krävs för att inte bara hålla sig kvar i Allsvenskan utan att faktiskt etablera sig där, och det är hårt jobb.

Ser du fram emot något särskilt i GAIS?

- Ja, supportrarna! Jag tjuvkollade på er match mot Jönköping, så jag fick en känsla för vad som väntar!

Huvudtränare Fredrik Holmberg är nöjd med sin nye spelare:

- Det är skitroligt att han väljer att satsa på GAIS, vi är jätteglada för det. Vi får en energispelare, en väldigt bra presspelare med bra offensiva förmågor. Hans snabbhet sticker ut som en spetsegenskap, och det gillar vi här!

- Edvin är den första nya, externa pusselbiten vi tillför inför 2024, och det känns jättebra att ha det på plats. Samtidigt pågår arbetet med framtidsplanerna för flera befintliga spelare i truppen, kommenterar klubbchef Magnus Sköldmark.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER