Bidra till insamlingen för fler tillgängliga hjärtstartare

I samband med matchen mot Helsingborgs IF lyfter vi vårt samarbete med Hjärtuppropet, och vår insamling för att kunna placera ut fler tillgängliga hjärtstartare. Av 6000 människor som årligen drabbas av hjärtstopp utanför sjukhus överlever enbart 10 %. Vi måste rädda fler!

2023-09-13 12:45

GAIS

Samhälle

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

I samband med matchen mot Helsingborgs IF lyfter vi vårt samarbete med Hjärtuppropet, och vår insamling för att kunna placera ut fler tillgängliga hjärtstartare. Ge ditt bidrag genom att swisha valfri summa till 123 098 90 87.

Initiativtagaren Björn Jadeland finns på plats på Gamla Ullevi på söndag.

Hjärtuppropet är ett initiativ och ett projekt med syfte att informera, engagera, utbilda och bidra till att fler liv kan räddas vid plötsligt hjärtstopp. Plötsligt hjärtstopp är en av orsakerna till att många avlider utanför sjukhus. Vid hjärtstopp är det viktigt att påbörja HLR och larma 112. HLR lyckas dock bara hålla i gång hjärtats cirkulation under en kortare period och därför behövs en hjärtstartare användas snarast möjligt. Med hjälp av Hjärtstartarregistrets karta kan du snabbt lokalisera var närmaste hjärtstartare befinner sig.

Hjärtstopp kan ske när och var som helst, och de flesta sker i hemmiljö – det är du, dina nära och kära som kan drabbas. Av 6000 människor som årligen drabbas av hjärtstopp utanför sjukhus överlever enbart 10 %. Vi måste rädda fler!

Med din hjälp kan vi sätta upp fler hjärtstartare i Göteborgsområdet, som dessutom är tillgängliga dygnet runt! Ge ditt bidrag genom att swisha valfri summa till 123 098 90 87.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER