Ben Morris klar för GAIS

2022-01-31 1:00

Anders Fagerlund

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

GAIS har gjort klart med anfallaren Ben Morris som kommer in på lån från Ipswich Town FC.

Det finns en mångårig tradition med brittiska spelare i Grönsvart och under den kommande säsongen kommer den att stärkas ytterligare då anfallaren Ben Morris ansluter från klassiska Ipswich. Morris är en 22-årig anfallare som debuterade i A-laget redan 2017 då han noterades för en assist i en ligacupmatch. Han har varit utlånad vid två tillfällen under åren i ITFC till Woking och Forest Green Rovers, men också spelat för Suffolkklubbens U23-lag.

Ben har 13 landskamper med U17, U18 och U19-lagen och det råder ingen tvekan om hans talang och kunnande. Men under de senaste åren har han råkat ut för två längre konvalescenser på grund av knäskador, men nu är han tillbaka i träning och matchspel sedan sommaren 2021. GAIS medicinska team har säkerställt att Ben är i matchform och har gett klartecken för värvningen.

Fredrik Holmberg, huvudtränare i GAIS, kommenterar nyförvärvet:

– Ben Morris är en spelare som vi har haft ögonen på under en längre tid och han är bra i både det rättvända och felvända spelet. Han är väl skolad efter åren i en bra engelsk akademi och han kommer att bli en bra kraft som kan göra skillnad i laget. Han blir en viktig pusselbit i truppbygget inför 2022.

Magnus Sköldmark, klubbchef i GAIS, kommenterar värvningen:

– Det är en kompetent anfallare som vi får in det är kul att samarbetet med Ipswich fortsätter att fungera bra. Vi hoppas att Ben kommer till Göteborg under torsdag eller fredag denna vecka att han kan presenteras på Valhalla på lördag.

Låneavtalet är skrivet över säsongen 2022 och vi önskar Ben lycka till i GAIS.

Foto: Ipswich Town FC

---- ---- ---- ---- ----

Inför matchen


Detaljerna:
Vad: GAIS - IK Oddevold.
När: Lördag 5/2 kl. 16.00.
Var: Valhalla.

Följ matchen:
Det är bara huvudentrén (mot Valhallabadet) som är öppen och du är välkommen från kl. 15.00. Vi tar Swish eller jämna kontanter i entrén och det kostar 100 kr för vuxen och 50 kr för ungdom/pensionär/student. Om du löser årskort innan lördag gäller det för fri entré. Läs mer om årskortet via denna länk.

OBS! Om du köper årskort senast 2/2 kan du hämta ut kortet på lördag.

GAIS Tifo håller i kioskförsäljning och det finns även grönsvarta souvenirer att köpa på plats. Kontanter och Swish gäller även här.

Matchtruppen:
GAIS matchtrupp publiceras som vanligt på hemsidan kvällen före match.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER