Axel Henriksson och Fredrik Holmberg nominerade till månadens spelare respektive tränare

Axel Henriksson och Fredrik Holmberg är nominerade till Månadens spelare respektive tränare i Allsvenskan i maj. Rösta senast på onsdag!

2024-06-03 16:23

GAIS

A-laget Herr

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Här röstar du >

Månadens Spelare och Månadens tränare i Allsvenskan utses av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Priset går till den spelare och tränare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Varje vinnare får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang i klubben.

Månadens Spelare och Månadens tränare kommer att utses sex gånger i år. I juryn sitter 16 lagkaptener och huvudtränare, samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan spelas. Juryn röstar varje månad fram finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av finalisterna som de anser ska vinna.

En totalsumma räknas sedan samman, där media, tränare och lagkaptener står för två tredjedelar, supportrarnas röster står för en tredjedel, och en vinnare utses.

Här röstar du >

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER