Anes Cardaklija förlänger med GAIS

Mittbacken Anes Cardaklija har skrivit på ett nytt femårsavtal med GAIS, till och med sommaren 2028. Cardaklija, född 2005, har spelat i GAIS sedan barnsben, skrev ungdomsavtal med klubben 2021, flyttades upp till A-truppen mindre än ett år senare och debuterade i Superettan i juni i år.

2023-09-15 16:00

GAIS

A-laget

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Vad är det som gör att du väljer att stanna?

– Jag har känt det tydligt de senaste månaderna, att jag utvecklas som bäst här i GAIS. Så varför inte stanna och utvecklas ytterligare? Sen vet man inte vad som händer i framtiden men just nu känner jag att GAIS är bäst på att utveckla mig.

Du har ju haft tuff konkurrens på din position, hur har du upplevt den situationen?

– Det pushar mig att bli bättre, med flera bra mittbackar måste jag prestera och träna bra hela tiden. Det är bara bra med konkurrens!

Känns det annorlunda med ett så långt kontrakt?

– Det är första gången jag skriver ett så långt kontrakt så det känns lite speciellt, men jag tror på GAIS och det är därför jag har valt att skriva på.

Klubbchef Magnus Sköldmark är väldigt nöjd med att parterna nått en överenskommelse:

– Anes har tagit stora kliv i sin utveckling sedan hans uppflyttning till A-laget i fjol sommar, och det ska bli intressant att följa hans vidare utveckling för att han ska nå sin fulla potential tillsammans med tränarteam och medspelare som bevisligen håller en väldigt hög nivå. Att ta fram egna produkter är en del i GAIS strategi, och där är Anes ett idealiskt exempel eftersom han har vandrat den långa vägen från 6 års ålder då han startade i fotbollsskolan till idag att vara i A-laget. Att han även förlänger avtalet så pass långt visar att han tror på klubben och det arbetet som vi gör tillsammans, och att han anser att det är viktigt att göra saker i rätt ordning.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER