Anes Cardaklija flyttas upp till A-laget

Det är inte ens ett år sedan GAIS skrev ungdomskontrakt med mittbacken Anes Cardaklija, född 2005. Nu flyttas han upp till A-laget permanent.

2022-09-16 8:40

GAIS

A-laget

Akademin

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Så här kommenterar huvudtränare Fredrik Holmberg beslutet:

-      Vi har många duktiga spelare i U19-truppen och har haft ögonen på flera spelare, bland annat Anes. Vi hade en öppning i truppen som gjorde att Anes kunde träna permanent med oss under hösten och han har gjort det bättre och bättre på träningarna. Då blev det ett läge att vi ville se honom spela i match och han gjorde det jättebra både mot Värnamo och Oskarshamn.


Vad är det för kvaliteer som du ser i Anes?
-      Han har stora kvalitéer med boll, bra beslutsfattning i uppspelet tillsammans med den fysiska profilen som han besitter.

Hur ser du på hans framtid i GAIS?
-      Jag tycker att det ser spännande ut. Jag ser att han kan göra stora saker för GAIS, inte bara som truppspelare utan hjälpa klubben uppåt och själv utvecklas som spelare, det tror jag att han har goda möjligheter att göra i GAIS. Det är kul att unga spelare visar att de kan ta kliv upp och göra det bra, jag tror att det är viktigt för GAIS.

Anes själv är minst lika nöjd med situationen:

-      Jo men det känns jättebra, för att jag har spelat med GAIS nu i nästan elva år. Jag har ju växt upp i den här klubben, så det känns jättebra att få vara med nu i A-laget.

Hur känns det då att lämna ditt U19?
-      Man kommer ju sakna sina lagkompisar därifrån, men det är ju sånt som händer. Man måste ju ta det nästa steget för att bli bättre, och det är så klart A-laget. Så det är blandade känslor kan man säga.

Hur känner du att de har välkomnat dig i A-laget?
-      Spelarna var väldigt så här glada och trevliga och sa grattis till mig. Även tränarna sa grattis och jag känner för varje dag, för varje träning att jag kommer in i gruppen mer och mer. Så det känns jättebra!


En längre intervju med Anes kommer inom kort.

Text: Melker Perem & Julia Thimberg Silfwerling

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER