Amin Boudri är klar för GAIS

Offensive mittfältaren Amin Boudri, 19 år, har skrivit på ett 4-årskontrakt med GAIS. Boudri är skolad i AIK:s akademi, men har sedan sommaren 2021 varit en del av italienska klubben Venezia FC:s akademi.

2024-01-19 14:00

GAIS

A-laget Herr

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Hej Amin, hur känns det att ha skrivit på för GAIS?

– Det känns riktigt skönt, riktigt bra. Det verkar vara en bra klubb med bra gemenskap, det ska bli intressant och kul!


Du har ju varit med och tränat med laget under ganska lång tid, hur har det gått att komma in i gruppen?

– Det är en fantastisk grupp, de har varit mycket välkomnande, tagit emot mig bra. Jag har fått en bra känsla.


Vilken roll tror du att Fidde vill använda dig i?

– Jag är en offensiv mittfältare, jag tror jag kommer att få spela som åtta.

Du har varit i Italien de senaste två och ett halvt åren, hur har det varit?

– Ja precis, jag har spelat i deras primavera-lag, och sen de senaste sex månaderna har jag mest varit med A-laget. Fotbollen betyder så mycket i Italien, det är en häftig känsla som jag vill ta med mig hit nu.

Magnus Sköldmark, teknisk direktör, kommenterar:

– Amin har varit hos oss en längre tid under hösten och vintern i träning, och har visat stark karaktär och utveckling samt att han är redo att konkurrera om speltid i vårt A-lag fullt ut. Med underskriften på kontraktet på plats så är vi övertygade att det finns en stark och intressant framtid för Amin i GAIS. Kontraktet är över fyra år och vi har en långsiktig och genomtänkt plan för honom.

Amin är en offensiv mittfältare som också kan användas i andra roller, han är spelskicklig, kvick och arbetar hårt i alla faser av spelet. Vi vet att han är ambitiös med sin fotboll, har ett starkt självförtroende och ödmjukhet som i sammanhanget är viktiga egenskaper för att lyckas.

Vi tackar också Venezia FC SpA för deras professionella dialog i samband med att vi nu kan presentera Amin som en GAIS-spelare.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER