Alla vinner när GAIS samarbetar med Munkhuset Daglig Verksamhet

2019-05-17 2:00

Szofia Jakobsson

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Munkhuset Daglig Verksamhet arbetar funktionsvarierade personer mellan 20-45 år. Många av dem har ett stort idrottsintresse och flera spelar i Grunden Bois på fritiden. Men verksamhetsledaren Mats Månsson ville låta sina grabbar och tjejer jobba i idrottsmiljö, och samtidigt stävja ”hat-mentaliteten” mellan klubbsympatisörerna. Det ledde till ett samarbete med GAIS och ÖIS, något som blivit ett mycket uppskattat inslag hos medarbetarna.

Förra året var Marcus Bergholtz och Dusan Djuric på besök strax innan säsongsstarten, tillsammans med två spelare från ÖIS. Munkhusets medarbetare pepprade dem med frågor om allt ifrån försäsongen, förväntningar inför kommande matcher och vem som skulle bli årets stjärnskott, och dagen avslutades med tävlingar mellan GAIS- och ÖIS-supportrarna.

- Men det vi gör regelbundet är att vi är på Gaisgården och hjälper till med småjobb som annars inte blir gjort, berättar Mats.
- Vi plockar skräp, kör bort bråte och rensar ogräs. Mitt gäng är så glada över att få jobba i idrottsmiljö, och som en bonus så får de träffa och lära känna spelarna eftersom de tränar samtidigt som vi är där. De ser ju sig själva som idrottare också, och passar på att få tips och ”inside information”.

- Vi får fantastisk hjälp av världens bästa gäng. Det vi ger tillbaka känns egentligen inte tillräckligt, men det är väldigt kul att de uppskattar det så mycket, säger klubbchef Erik Bergkvist som tillsammans med Annica Dohsé är de som stiftat närmast bekantskap med Munkhusets medarbetare.

På måndag kommer Munkhuset möta sin vänortsverksamhet från Halmstad i en sjumannamatch på Gaisgårdens konstgräs. Det är en aktivitet de gör två gånger om året, på hösten åker Munkhuset till Halmstad för en returmatch.

- Det är toppen att ha det här samarbetet med GAIS, det här är idrott när det är som bäst, när alla vinner, säger Mats Månsson.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER