Alexander Severin blir ny assisterande tränare till A-laget

Säsongen 2022 var Alexander Severin huvudtränare för GAIS U19, som avancerade till P19 Allsvenskan. Alexander själv kommer dock inte följa med på den resan, utan är nu kontrakterad som assisterande tränare till A-laget.

2022-12-21 9:30

GAIS

A-laget

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Förutom att vara en del av A-laget och dess planering och genomförande av träningar och matcher, så får han ett huvudansvar för de yngre spelarna i A-truppen och deras utveckling, samt för de akademispelare kommer att roteras upp i träning under säsongen 2023. Vi pratade med Alexander om året som gått och det som komma skall:

2022 tränade du GAIS U19, en säsong som kröntes med avancemang till P19 Allsvenskan, hur har det året varit för dig?


– Självklart kul men framförallt en väldigt utvecklande säsong då vi ställdes mot bra motstånd varje vecka. Eftersom serien avgjordes i sista spelomgången och det var flera lag som fram till de sista omgångarna fortfarande hade möjlighet att stå som segrare så var det aldrig en vecka där man kunde slappna av utan det ställdes hela tiden krav på ens ledarskap att fortsätta utveckla gruppen och ge oss förutsättningarna att vinna varje match. Någonting som jag tycker att vi som grupp lyckades väldigt bra med.


Nu tar du steget från att träna ungdomsspelare till seniorspelare, vad tror du kommer krävas av dig i den rollen?


– Likheterna tror jag kommer vara större än olikheterna och jag har alltid ställt höga krav på mig själv både när det kommer till att leverera bra träningar för att utveckla spelare, men också när det kommer till att vinna fotbollsmatcher. De största skillnaderna tror jag kommer att i jämförelse från min roll i U19 vara är att jag nu kommer arbeta med spelare med större erfarenhet och att det kommer vara större fokus på de kortsiktiga resultaten. Men jag ser fram emot de utmaningarna.


Du kommer att jobba ihop med de övriga ledarna för A-laget, hur känner du inför att ingå i den konstellationen?


– Både Fidde och Kenneth känner jag väldigt väl efter att vi har jobbat tillsammans länge och vi har byggt upp ett bra samarbete!

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER