Alexander Ahl Holmström klar för GAIS

Gotländske anfallaren Alexander Ahl Holmström är klar för GAIS. 23-åringen kommer närmast från Örgryte IS, men har även spelat i Kalmar FF och AFC Eskilstuna.

2023-01-20 18:00

GAIS

A-laget Herr

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Välkommen Alexander, hur känns det att flytta till andra sidan Delsjömotet?

– Jag är supertaggad! Jag har bara sett och hört positiva saker och jag tror att jag som spelare kommer att passa bra in i GAIS.

Som du kanske förstår så kan det ju finns supportrar som ställer sig skeptiska till en värvning från just Öis, hur kommer du ta dig an den utmaningen?

– Jag har alltid sett till att göra mitt bästa och alltid varit fullt förberedd på att få chansen. GAIS har en tydlig och bra plan för mig, och de tror på mig. Jag är tacksam och kommer ge allt tillbaka, vilket kommer synas.

Berätta lite mer om dig själv som spelare, vad är dina styrkor?

– Jag är en fysiskt stor och kraftfull spelare, men ändå med snabbhet ändå. Och jag är en målskytt! Får jag förtroendet på plan så vet jag att jag kommer att bidra.

Förhoppningsvis kommer du ju snabbt in i gänget, känner du någon i truppen sedan tidigare?

– Ja, jag känner både Viktor Krüger och Ole Söderberg (målvaktstränare) sedan tidigare, vi var i Kalmar FF samtidigt alla tre. Axel Norén har jag också träffat på tidigare. Men sen har man ju hyfsad koll eftersom klubbarna ligger så nära varandra.

Har du haft någon kontakt med Viktor eller Ole innan du valde GAIS?

– Jag och Viktor har haft kontakt, och jag har bara fått en positiv bild av klubben. Hade jag inte haft det så hade jag inte valt GAIS. Jag känner att det finns en bra plan för laget och för mig, som sagt, jag kommer att ge 100%

Både klubbchef Magnus Sköldmark och huvudtränare Fredrik Holmberg har sagt att en anfallare är en av de luckor som fanns kvar att fylla i truppen. Hur kommer det sig att valet faller på just Alexander?

– I Holmström får vi in en kraftfull anfallare med kapacitet att arbeta hårt för laget och förmåga att befinna sig på rätt ställe när anfallen ska avslutas. Han är en genombrottsstark forward som löper mycket och jobbar hårt i båda riktningarna vilket vi har sökt efter, säger Magnus Sköldmark.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER