0-0 mot Falkenbergs FF

En kampmatch som i det stora hela var väldigt jämn, men där Falkenberg skrapade fram de allra farligaste chanserna och GAIS hade bollinnehavet och det mesta av initiativet matchen igenom.

2022-05-30 7:15

GAIS

A-laget Herr

Det var en solig dag och ett välklippt naturgräs som välkomnade GAIS till Falcon Alkoholfri Arena, för dagen i det vita bortastället men med gula inlånade Gekås strumpor. Motståndet för dagen, Falkenbergs FF, hade säsongen 2021, likt GAIS, åkt ut Superettan, där de hamnade sist. Till skillnad från GAIS har halländarna ingen uttalad ambition att ta sig tillbaka direkt men var tippad av oddssättarna att vinna serien. Innan matchen fann vi dom på en 8:e plats i tabellen.

Matchen började med ett ställningskrig innan GAIS tog över mer och mer, trots att Falkenberg vaskade fram en bra chans i boxen med ettavslut som gick strax utanför. Halvleken fortsatte med att GAIS, sin vana trogen den här säsongen, ägde spelet och i 27:e minuten lyfte evighetsmaskinenAxel Henriksson bollen i ribban. Även Richard Friday, startspelare för dagen, fickett fint läge i straffområdet men avslutet gick strax utanför. Friday hotade hela tiden i djupled och var löpvillig tills han byttes ut i andra halvlek.GAIS skapade några halv- och nästanchanser medan Falkenberg kontrade halv- och nästan farligt. Gräsmatcher har en tendens att bli mer fysiska än plastmatcher och så var fallet även för den här matchen. Det var mycket kamp och ingen av lagen ville vika ned sig.

Andra halvlek började likt den första men den här gången tippade vågskålen något över till Falkenbergs favör. Återigen var de starka i kontringsspelet och Falkenbergsspelaren Wilhelm Ärlig fick matchens två hetaste målchanser när han sköt strax utanför straffområdet klockrent i stolpen. En stund efter kom han även fri mot Krasniqi, men GAIS målvakten kunde göra en läcker benparad och neka Ärlig hjälterollen. GAIS gjorde ett par byten i samband med Falkenbergs chanser och kunde återta initiativet och bollinnehavet även om kampen och det fysiska spelet fortsatte.

Michael Kargbo, som bytts in för Richard Friday, snodde bollen av en Falkenbergsback och avslutade i straffområdet men skottet tog i burgaveln. Jonas ”Myggan” Lindberg var så när på att hitta Kargbo med ett inspel och Morris, sin vana trogen, avlossade strax utanför straffområdet men Falkenbergs målvakt kunde rädda enkelt. Båda lagen hade sin beskärda del av halvbra lägen på fasta men dödläget skulle aldrig brytas. Matchen slutade 0–0.

En kampmatch som i det stora hela var väldigt jämn, men där Falkenberg skrapade fram de allra farligaste chanserna och GAIS hade bollinnehavet och det mesta av initiativet matchen igenom. Första matchen i division 1 södra som GAIS går mållösa från planen men den jämna matchen indikerar att Falkenberg snarare tillhör toppen av tabellen än den 8:e plats de fortsatt innehar.