Nikola Ladan klar för GAIS

26-årige mittfältaren Nikola Ladan är klar för GAIS och ansluter från seriekonkurrenten Degerfors IF.

Nikola Ladan har sina rötter i Göteborg och startade sin karriär i Velebit FK men flyttade under ungdomsåren vidare till BK Häcken. Som senior har han representerat Qviding FIF, Syrianska FC, Tvååkers IF och de tre senaste säsongerna i DIF. Han har tidigare spelat i såväl U17- som U19-landslaget och har 12 landskamper med svenska Futsallandslaget.

GAIS tränare Stefan Jacobsson säger så här om nyförvärvet:

– Nikola är en playmaker på centralt mittfält och har allt som krävs för att driva laget under matcher. Han besitter också stora ledaregenskaper såväl på som utanför planen och jag är säker på att han kommer att bidra med stort värde till klubben. Nikola är en spelare som gör andra bättre och det behövs i alla lag. Jag är såklart väldigt nöjd att Nikola valde att fortsätta karriären i GAIS och ser fram emot att få fortsätta arbeta med honom.

Sent på söndagskvällen skrev Nikola på ett tvåårsavtal med GAIS och i samband med det fick vi en kort pratstund med honom.

Du testade ju med GAIS för några år sedan men hamnade istället i Degerfors, berätta om vad som hänt sedan dess.

– På många sätt passade flytten till Degerfors mig perfekt, både socialt och spelmässigt. Man kan väl säga att jag har fått mitt genombrott på elitnivå där uppe, jag har tagit en plats i startelvan och fått stort förtroende från tränarna.

Hur skulle du beskriva dig som spelare?

– Jag har passningsspelet som min starka sida och lever på en hög spelförståelse. Sedan ser jag det som min roll att styra tempot i matchen, när ska vi gasa på och när behöver vi andrum. Ibland får jag också höra att jag ses som en ledare i laget och det är kul feedback.

Du har ett högt målsnitt i år!

– Ja, det blev ju så. Men tyvärr berodde det väl mest på att jag blev skadad under våren och inte spelade så många matcher. Men jag gjorde fyra mål på åtta matcher, sedan är det ju inte en skyttekung som kommer till GAIS men några poäng ska jag nog kunna bidra med.

Det var en allvarlig knäskada som du åkte på, hur mår du idag?

– Jag är återställd efter skadan och har tränat fullt med laget under de senaste veckorna. Så jag är redo att dra igång igen men tänker att det ändå kan vara klokt att trappa upp matchtiden lite steg för steg. Men det är ju två månader till dess så det ska nog inte vara några problem.

Du är ju från Göteborg, känner du några i truppen?

– Ja, jag känner ju August Wängberg bra för vi har ju spelat ihop tidigare. Vi har faktiskt till och med delat lägenhet under en tid i Södertälje. Sedan känner jag ju flera av de andra spelarna också men inte lika väl som Agge.

Välkommen till GAIS, det ska bli kul att följa din utveckling i klubben.

– Tack så mycket, det känns jättekul att ha kommit i mål med GAIS och jag ser fram emot säsongen.