Viktor Alexandersson GAIS

GAIS värvar mittfältaren Viktor Alexandersson

GAIS har glädjen att presentera det senaste tillskottet till A-truppen; den offensive mittfältaren Viktor Alexandersson har kritat på ett tvåårskontrakt med grönsvart idag! 22-åringen kommer senast från Lindome GIF i division 1.

GAIS sportchef Nicklas Karlström är mer än nöjd med värvningen av “Viggo”, som han kallas.

– Det är en spelare vi tittat på länge, och det är en del i vår strategi att plocka upp talangfulla spelare i närområdet. Dessutom har Lindome ett spel som liknar vårt, så det blir inga större omställningar, utan det bör bli ganska lätt för honom att komma in i vårt spel och känna sig som hemma.

Under 2019 och 2020 gjorde Alexandersson sex respektive fyra mål från den högerytterposition han oftast opererar på. Och Karlström menar att det här är en spelartyp som det inte finns många av på marknaden.

– Han är väldigt duktig i spelyta två, alltså mellan mittfält och anfall. Han är en sådan som spelar fram till den som spelar fram till målen, så att säga. Vi har letat specifikt efter en spelare som är bra på den ytan, och Viggo är kvick, har tekniken och är bra på att utmana. Så vi är extra glada över att ha kunnat knyta honom till oss nu.

Viktor själv är minst lika entusiastisk över sin nya klubbtillhörighet, och redo att ta klivet upp i Superettan.

– Det känns jättebra, jag är väldigt taggad, och det ska bli kul att komma in i laget och få utmana mig själv.

Han har bara positiva känslor för GAIS som klubb, och känner sedan innan Adnan Maric, och sin förre skolkamrat Joackim Åberg.

– GAIS är ju en stor klubb i stan, man träffar alltid på gaisare. Och när jag pratat med Nicklas, Stefan och Fidde så har jag verkligen fått uppfattningen att det är en grym förening som tar hand om sina spelare.

Med det märkliga året 2020 snart till ända, och ett ovisst 2021 för dörren, är Viktor försiktigt förväntansfull inför den kommande säsongen.

– Jag fattar ju att man taggar till på ett helt annat sätt med GAIS-supportrar på plats, men det är ju bara att anpassa sig, och jag hoppas verkligen att publiken får komma tillbaka i vår!