Information

GAIS välkomnar två nyförvärv

Inför lördagens omstart av Superettan har GAIS knutit till sig två nyförvärv. Jonas Lindberg är tillbaka i Grönsvart för sin tredje sejour i klubben och vi välkomnar samtidigt Simon Alexandersson som ansluter från Östers IF.

“Myggan” Lindberg behöver väl ingen närmare presentation för gaisare. Han kom till GAIS från Skövde AIK 2010 och blev kvar i klubben i tre säsonger. Därefter blev det Ljungskile SK och norska Sarpsborg innan han återvände till Atleterna i februari 2018. Tyvärr blev han bara kvar i klubben en halv säsong innan han såldes till Allsvenska IK Sirius.

Sedan i slutet av maj har Lindberg tränat med GAIS och i förra veckans träningsmatch mot Östers IF fick han en plats i startelvan och möjlighet att visa upp sig för ledarstaben. “Han gjorde det bra” konstaterade Stefan Jacobsson efter matchen och det var kanske en indikation på vad som komma skulle – för nu är han åter klar för spel i GAIS.

Nicklas Karlström, sportchef i GAIS, kommenterar nyförvärvet:

– Alla gaisare känner väl till Myggans kvaliteter, det här är ju en spelare av Allsvensk klass som vi knyter till oss. Han kom till oss i GAIS i slutet av maj och har tränat på riktigt bra sedan dess och visat på en snabbt stigande formkurva som ökat på vårt intresse för att hitta en möjlighet att få se honom i grönsvart igen och det känns bra att vi är där nu.

– Jonas har utmärkt spelförståelse, är smart i sina löpningar, har bra tajming i allt hand gör och förmåga att sätta upp lagkamrater i fina lägen. Det här är en spelare med egenskaper som gör att han kan sätta prägel på våra matcher framöver.

I den nyss nämnda träningsmatchen mot Öster var inte Simon Alexandersson med, men han kunde varit det eftersom han representerade Växjölaget fram till för bara några veckor sedan. Simon minns vi kanske bäst ifrån succévåren i IK Brage 2018 då han gjorde åtta mål under vårsäsongen och värvades under sommaren till Kristiansunds BK. Tiden i Norge blev dock inte vad han hoppats på och under 2019 lånades han ut till Dalkurd FF.

De senaste 1,5 åren har smålandsättade Alexandersson representerat Öster vid 30 tillfällen och under dessa matcher gjort fyra mål. Men parterna enades om att bryta kontraktet efter vårsäsongen vilket öppnade för en övergång till GAIS.

Nicklas Karlström, sportchef i GAIS, kommenterar nyförvärvet:

– Sedan Ricky Yarsuvat fick ett bakslag i sin rehab tidigare under våren har vi sökt efter en mer etablerad och erfaren “nia” som är i form för att kunna bidra per omgående. Simon Alexandersson passar bra in på den beskrivningen och när han lite oväntat blev ledig just före uppehållet så anmälde vi vårt intresse. Han har varit på Gaisgården och tränat med oss och visat att han gärna vill vara en av Atleterna.

– Simon är en rejäl och erfaren offensiv pjäs med egenskaper som vi inte riktigt haft i truppen tidigare. Han är 193 cm lång och en bra targetspelare men han är också förvånansvärt bra i djupled. I boxen är han svår att tas med och han har ett utmärkt huvudspel. Dessutom är han duktig i att starta och sätta in lagets presspel vilket gör att vi tror att han kommer att passa riktigt bra in i vårt sätt att spela.

För båda spelarna gäller att kontrakten är skrivna säsongen ut och att dom är spelklara per omgående. Vi hälsar Jonas och Simon välkomna till GAIS och önskar lycka till framöver.