GAIS kvalar till Svenska Cupens gruppspel

Matcherna duggar tätt för GAIS just nu och redan under söndagen väntar nästa drabbning. Då är det kval till Svenska Cupens gruppspel och division 4-laget Ekedalens SK står för motståndet.

Det blev en pinne i fredagskvällens holmgång mot Norrby IF efter en sen 3-3-kvittering på straff av Meinhard Olsen. Men det är redan dags att ladda om för att ta sig an nästa utmaning som alltså är Ekedalens SK i cupen.

Till vardags spelar ESK i Division 4 – Västergötland norra och laget fick en gratisplats i cupen sedan Skövde AIK valt att ställa in sitt deltagande. I den första kvalrundan slog man division 3-laget Gnosjö IF och nu är det alltså dags att ta sig an Grönsvart hemma på Ekedalens IP – någon mil utanför Tidaholm.

Hemmalaget kommer att släppa in publik om 50 personer på matchen och det handlar framför allt om spelares familjer och föreningens eldsjälar. Men det finns faktiskt möjlighet att se matchen även för alla gaisare eftersom Västgöta-Bladet sänder den på webben. Läs mer om det via denna länk.

– För oss är det ett enormt stor händelse och det är jättebra att den kommer att sändas och att den kommer att finnas förevigad för framtiden. Särskilt om vi skräller, berättade klubbens ordförande Jonas Öhgren till VB.

ESK har i alla fall prickat formen bra för att ha förutsättningar att skrälla. I serien har man visat kanonform och vunnit de fyra senaste matcherna med den imponerande målskillnaden 19-3. Det är ju som bekant flera av våra Superettan-kollegor som blivit utslagna i cupen mot vad som på pappret ser ut som beskedligt motstånd. Så det gäller att GAIS går in i matchen med rätt inställning och ser till att vinna fördelar av sitt högre tempo.

Vi tog ett snack med Stefan Jacobsson för att höra hur han ser på att spela fyra tävlingsmatcher på elva dagar (fredag, söndag, torsdag och måndag) och vad som väntar mot ESK.

– Ja, det vi är inne i ser ju ut lite som julschemat i Premier League och det är ju inte optimalt. Det har varit svårt att hitta luckor i höstschemat som funkar för att klämma in en cupmatch, så vi visste tidigt att matcherna kommer att ligga tätt ihop. Men det är inget som vi fokuserar på utan nu handlar det bara om att göra det bästa av situationen och vi kommer att rotera en del mellan matchen mot Norrby och cupmatchen. Vi kommer bland annat att ha med oss fem spelare från Akademin i truppen och det ska bli kul att se hur dom tar sig an uppgiften.

– Även om serien är högst prioriterad så vill vi självklart spela i cupens gruppspel i februari och mars så det är en riktigt viktig match. Vi är såklart favoriter men jag räknar med att Ekedalen kommer att vara laddade inför matchen så det gäller att vi är noggranna i spelet och verkligen gör jobbet.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: Ekedalens SK – GAIS.
När: Söndag 18/10 kl. 13.00.
Var: Du kan följa matchen på webben via, läs mer här.
Domare: Fikret Buqa

Matchtruppen
GAIS huvudtränare Stefan Jacobsson har ihop med övriga ledarstaben, Fredrik Holmberg, Conor Mc Donagh och Tomas Vainio, tagit ut följande trupp till matchen:

1. Mathias Karlsson
3. August Wängberg
4. Joackim Åberg
6. Carl Elfgren Nyström
8. Haris Cirak
10. Philip Arnberg
12. Benjamin Rafidashti
13. Fredrik Martinsson
14. Jesper Brandt
17. Nuha Jatta
18. Sebastian Bertolozzi
19. Julius Johansson
20. Aram Margosyan
21. Emil Wahlström
22. Samy Maarouf
24. Emin Grozdanic
25. Anton Snibb
33. Harry Wright